De Ingang - Volwassenen en jongeren - Dansworkshops
Volwassenen en jongeren > Workshops

Bollywood - Workshop

Aaricia Ponnet


Bollywooddans is een vloeiende, swingende en energieke dans met een flinke dosis kleuren en vrolijkheid. Deze Indiase filmdans kan je vergelijken met clipdance: het thema van de film bepaalt de stijl van de dans. Zo is de ene dans klassiek geïnspireerd, de andere volks, en vind je invloeden van oriëntaalse dans, hedendaags, tapdans, salsa enzovoort.

In deze workshop leert Aaricia je een Bollywood choreografie aan op hoger niveau. Via deze choreografie gaan we dieper in op de kwaliteit van onze expressie en dansbewegingen. We werken aan de vloeiendheid van onze bewegingen en aan de verbinding tussen al onze lichaamsdelen. We maken ook een korte dansvideo in Bollywood stijl. Zo werken we in detail aan onze expressie en bewegingen, met als resultaat een mooie herinnering om te bekijken thuis.

Deze workshop is open voor mensen met danservaring die minstens de Bollywood introductie hebben gevolgd of reeds Bollywood of andere Indische dansles gevolgd hebben.

Bolly wat?

Het woord Bollywood is afgeleid van de term "Hollywood". De B staat voor Bombay (het huidige Mumbai in India). Bollywood is het grootste filmcentrum in India én wereldwijd. De meeste Bollywoodfilms zijn doordrongen van muziek en dans.
De films zijn in het algemeen levendige musicals die tijdloze verhalen vertellen over de liefde en het leven. Zo zijn ze buiten India ook erg populair.


Over Aaricia

De lessen van Aaricia Ponnet (°1992) kenmerken zich door haar enthousiasme en passie voor de dans. Ze is gespecialiseerd in Indische dansen en is daarnaast ook gediplomeerd indologe. De Bollywoodkriebels kreeg ze van thuis uit mee: met het gezin reisde ze sinds haar vierde jaarlijks naar India en haar eerste danspasjes zette ze op Bollywoodmuziek. Ze ging al vroeg op dansles (clipdans, folkdans) en is sinds 2005 in de leer bij Maya Sapera, dé autoriteit op het vlak van Indische dans in België. Van Maya leerde ze Bollywood en Indische Zigeunerdans. Ze ging meermaals naar Rajasthan om er te dansen met lokale danseressen en na 5 jaar in België Kathak te hebben gevolgd bij Guru Shila Mehta en Maya, besloot ze in 2015 om de sprong te wagen en verhuisde ze naar Bombay. Als beursstudent van de Indian Council for Cultural Relations behaalde ze er na anderhalf jaar intensief trainen bij guru Shila Mehta haar diploma in Kathak. Sinds haar terugkeer naar België blijft ze haar liefde voor de Indische dans verspreiden via lessen en voorstellingen.

Aaricia staat al meer dan 10 jaar op het podium. Ze is vaste danser bij de Maya Sapera Company, maakt er deel uit van verschillende projecten (Gori KaDance, de Khan Brothers, Women Speak, Mahasati) en won met de MSDC meerdere prijzen. Ze was reeds te zien tijdens o.a. de halve finale van Belgium's Got Talent met het danskoor van Yamuna, Europalia India, Couleur Café, Brussel Danst!, de videoclip 'No regrets' van Intergalactic Lovers... In India had ze de eer om deel uit te maken van het dansballet 'Mahasati', en op uitnodiging van het Belgische consulaat deelde ze het podium met haar Guru Shila Mehta in het prestigieuze Prince of Wales Museum. Intussen werkt ze samen met Shila en Maya aan de nieuwe productie ‘Women Speak, inspired by Mahasati’.

In dit VRT-clipje geeft Aaricia uitleg over Bollywood dans: https://www.youtube.com/watch?v=SbbyNJ5VmDM

Meer over Aaricia vind je via www.mayasaperadancecompany.com."Er zijn momenteel geen cursussen Bollywood - Workshop gepland.


Terug naar overzicht