Disco Swing is de toegankelijkste swingvorm en de meest bruikbare op feestjes. Het wordt gedanst op muziek van de jaren ’70 (zoals muziek van Gloria Gaynor en Barry White) maar er kan ook op hedendaagse muziek geswingd worden.

Het is een leuke en dynamische dansstijl voor alle leeftijden en achtergronden. Het kan helpen bij het verbeteren van ritmegevoel, coördinatie, balans en zelfvertrouwen op de dansvloer.

Discoswing biedt een geweldige manier om jezelf uit te drukken en te genieten van de muziek van de disco-era. Dus trek je dansschoenen aan en laat je meeslepen door de ritmes van discoswing!

Na deze Crash Course bij Saskia en Heiko dans je op elk feest toffe dansmoves en beleef je veel plezier aan het samendansen. Uiteraard leer je hoe je de figuren vlot leidt en volgt en hoe je ze op een makkelijke manier uitvoert en combineert. 

 • Inschrijven: Schrijf je liefst in met een danspartner. Heb je geen danspartner? Meld je op onze facebookgroep. ‘Danspartner Koppeldans, Disco & West Coast Swing gezocht Danshuis De Ingang’.
  Als je inschrijft zonder danspartner kom je terecht op de wachtlijst.
   
 • Niveau: beginners, introductie
   
 • Praktisch: De crash course bestaat uit 3 lessen. In deze 3 lessen leer je de basis aan van enkele gekende discoswing figuren, en leer je ermee improviseren. 
   
 • Benodigd materiaal: Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng schoenen met propere zolen mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.