Coaching via dans en beweging - Danshuis De Ingang
Ga naar de inhoud

Coaching via dans en beweging

Tijdens een sessie “Coaching via dans en beweging” of “danscoaching” kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. De taal van je lichaam is het middel om tot een bewustwording te komen die leidt tot een ontwikkeling en verandering, om te groeien tot een meer evenwichtig persoon.

Je hoeft helemaal geen danservaring te hebben! We gaan uit van de unieke expressiemogelijkheden die elk lichaam heeft. Ja ook het jouwe!

  • Met je lichaam druk je uit wat er vanbinnen leeft
  • Je volgt ‘de goesting’ van je lijf, je zoekt je eigen ‘flow’. 
  • We zijn méér dan alleen ons denken, we zijn méér dan alleen ons hoofd.
  • Je hoofd redeneert, analyseert en stopt weg wat niet past. 
  • Je lichaam is de zetel van je gevoelens en kan niet liegen. 
  • Gevoelens, verdriet, vreugde, maar ook verdrongen gevoelens, uitten zich meestal in je manier van bewegen. Zeg maar je lichaamstaal. 

De zorgvuldig gekozen muziek ondersteunt je dans en laat je steeds dieper gaan in jouw unieke expressie.

Praktisch

– Voor groepsessies zie workshops ‘Coaching via dans’. 

– Individuele sessies: prijzen va 1 januari ’23:

  • Intake + sessie (1u30): 65 euro
  • Vervolgsessie: 50 euro
  • Traject (3 vervolgsessies) 150 euro – vanaf 1 september: 165€

Meer informatie en boeken via 0474/231532 of reintje@de-ingang.be.

Een sessie duurt gemiddeld 1u30.

Opgelet: eens geboekt wordt bij niet verwittigen 24 uren op voorhand de sessie toch aangerekend.

Eén-op-één-coaching

Je hebt een persoonlijke vraag.

Die kan van fysieke aard zijn. Je voelt ergens spanning of blokkades of je kan je lichaam of delen er van niet goed voelen.

Je vraag kan ook emotioneel van aard zijn omdat je verdrietig bent, boos of gefrustreerd.

Je kan een vraag hebben over je mentale toestand omdat je bijvoorbeeld veel zelfkritiek hebt of malende gedachten. 

Of je hebt een zingevende vraag. Kan je zijn wie je bent? Wat is het pad dat je wil volgen? Wat is je plek in het grotere geheel?

Zo gaat het

We starten met een gesprek om tot een duidelijke vraag te komen waar je mee aan de slag wil tijdens de sessie.

Na een gezamenlijke opwarming start je eerste dans en probeer je jouw gevoelens omtrent de besproken vraag op te zoeken tijdens het dansen. Je onderzoekt de vraag via je lijf.

Na de eerste dans zal nog een dans volgen. Waarbij ik je  tussen de verschillende dansen uitnodig om te reflecteren op de net beleefde danservaring. Waardoor er inzichten naar boven kunnen komen die voelen en denken samenbrengen.

Je danst zo een paar keer, zodat je nieuw verworven inzichten direct voelbaar indalen in je lichaam.

Vaak weet je dingen wel met je hoofd, maar als je hele lijf het gevoeld heeft, kan het pas echt binnen komen. 

Groepslessen

Een groepssessie richt zich op het vergroten van het lichamelijk bewustzijn door middel van dans. We brengen het bewustzijn meer naar het hier en nu zodat je beter je fysieke gevoelens kan beleven en je emoties kan voelen over bepaalde gedachten en de zingeving in je leven.

We worstelen allemaal met min of meer dezelfde dingen. In een groep kan je deze herkenbare thema’s gezamenlijk aansnijden. Enkele voorbeelden van thema’s: verbinding, grenzen, zelfvertrouwen, zelfzorg, aarden, centreren, loslaten, …

Je loopt in een groepssessie je eigen unieke parcours maar je kan steun vinden bij de energie van de groep. Je kan gedragen worden als het nodig is.

Dit alles in een veilige setting waar iedereen welkom is. Is de stap naar een individuele sessie groot dan kan je hier makkelijk eens uitproberen of de methode iets voor jou is. De groepslessen worden aangeboden via de workshops in ons aanbod!

Danscoaching – in groep of individueel – is een heel krachtige methode om tot een groter bewustzijn te komen! De effecten zijn onmiddellijk merkbaar: je hebt meer balans tussen lichaam en geest. Het contact met je lijf verbetert, je voelt je meer ontspannen en rustiger in je hoofd! 

over mezelf

Toen ik, Reintje Callebaut, startte met dansen, sloeg dat in als een bom: liefde op het eerste gezicht!

Nu, 30 jaar later, is het nog steeds mijn grootste passie en inspiratiebron. En deel ik het nog steeds enthousiast met iedereen die maar wil, met alle liefde die ik in me heb: de kracht en souplesse van Afrikaanse dans, het creatieve en intuïtieve van dansexpressie, en uiteindelijk het helende van danscoaching. 

Na de vele geweldige jaren met dans die ik mocht beleven  – wekelijks les geven, voorstellingen maken, projecten organiseren, werken met mensen van 4 tot 99 jaar in verschillende vormen,  een dansschool mee oprichten en begeleiden – weet ik wat dans met mij doet, wat het me geeft en zie ik dit ook gebeuren bij de mensen waarmee ik werk.

Dans zette me op mijn voeten, gaf me grond, deed me groeien. Toen ik de opleiding ‘Danscoaching’ tegen kwam, viel alles op zijn plaats, wist ik intuïtief dat ik dit moest gaan doen, nam ik mijn rol eindelijk op.

Ondertussen ben ik helemaal verliefd op dit vak, en zit ik regelmatig met ontroering en verbazing de magie te aanschouwen die zich kan ontvouwen tijdens een sessie danscoaching.

recensies

Hey Reintje, ik wil je nogmaals bedanken! Het was zo’n fijne sessie! Van alle therapievormen die ik heb gedaan, heeft dit me echt wel op een doeltreffende manier waardevolle inzichten en meer gebracht! Straight to the core, zonder bullshit. Zo puur, zo essentieel! Ik heb er zo veel deugd van gehad, mijn lichaam is verzadigd en ik voel me in rust. Met plezier marineer ik in deze afterglow en wandel verder. Karolien

Danscoaching was nieuw voor mij, dus heel benieuwd. Maar wat een binnenkomer zeg! Via juiste muziek, sturing en coaching van Reintje ‘vertelt’ je lijf zo veel. Lekker dansen en voelen doet wonderen. Reintje, met haar inzicht en speelse blijheid, kan ik aan iedereen aanbevelen. Dankjewel Reintje. Jean-Jan

De sessie raakte me! Bij aanvang had ik geen verwachtingen en dacht ik mezelf te kunnen overgeven aan wat ‘bewegen’. Het tegenovergestelde was echter aan de hand, in me heerste weerstand. Nog altijd niet zeker over welke emotie dit ging, was het toch duidelijk dat ik ging moeten buigen om het naar voor te laten komen of het gewoon te laten ‘zijn’. Na enkele nummers en subtiele doch rake hints van Reintje, vond ik een nieuwe dimensie of een tussenlaag die ik nog niet had verkend. En daar lag de pure emotie waar ik die dag mee worstelde. Een spiegeleffect. Dagen erna heeft me dit tot enkele acties gebracht om die flow en opening te bewaren. Nathalie

Toen ik, overladen met verdriet, een sessie danscoaching ging doen, werd ik door Reintje met veel warmte ontvangen. Hoewel mijn lichaam vast zat en mijn geest weerstand bood, slaagde zij er in mijn verdriet en daar waar het vast zat, te laten stromen. Ik vond een klein plekje in de zon en met haar gouden raad kon ik zelf een weg vinden die me beetje bij beetje van de veilige grond en uit de foetushouding los maakte. Ik kwam terug thuis in mijn lichaam en voelde door de immense pijn te laten stromen dat naast dat verdriet er nog steeds een mooie krachtige vrouw in me schuilde die via de minuscule bewegingen terug aarde onder haar voeten kreeg. Stapje voor stapje groeide mijn vertrouwen in mezelf, in mijn bewegingen, in mijn lichaam. Op het einde van de sessie vond ik een persoonlijke beweging waar ik nog steeds mezelf mee kan aarden, de energie kan laten stromen en mezelf kan omringen en beschermen met licht, vreugde en het plezier van dansen en bewegen. Hartelijk dank Reintje, je toonde me de weg naar een bijzonder cadeau dat daar gewoon zat te wachten om gezien en erkend te worden. Laat je licht en kennis nog velen inspireren en zielsgelukkig maken. Evelien

Ik heb erg genoten van de danstherapie bij Reintje. We gingen samen op zoek naar de blokkades in mijn hoofd en mijn lichaam. Reintje slaagde er in om me diep in mezelf te laten kijken. Door haar heel naturelle en intuïtieve aanpak, voelt ze heel goed je kwetsbaarheden aan. Ik raad iedereen dit dansend helend werken bij Reintje aan. Tini

© 2024 Danshuis De Ingang