Onze dansstijlen - Danshuis De Ingang
Ga naar de inhoud

Onze dansstijlen

Body, Mind & Soul

Een gezonde geest in een gezond lichaam, een goede conditie, een lichaam zonder klachten. Hoe bereik je dat? Hoe breng je rust in je altijd actieve brein? Ontdek het zelf of laat je hierin begeleiden.

Dansexpressie

In deze lessen geen choreografieën of figuren. We gaan het speelse avontuur aan waarin we ontdekken wat we allemaal al dansend en bewegend met ons lichaam kunnen vertellen. Aan anderen, door expressief te dansen, of aan jezelf, door te voelen en ontdekken wat ons lichaam je vertelt … Techniek komt soms ook aan bod om nog beter expressief te kunnen dansen. Spannend hé.

Klassiek & Modern

Eerst was er Klassiek of Ballet. Uit de drang om meer op een vrije manier te dansen ontstonden uit het ballet andere dansvormen die meer ruimte laten voor individuele expressie, onderzoek en experiment.

Koppeldansen

Dansen met twee is zalig. Het is een spel tussen leider en volger maar de echte leider is de muziek. Elke dansstijl heeft zijn eigen karakter. Uitbundig en speels, ingetogen en intiem of eerder trots en statig.

Urban

Dit zijn energieke, extraverte dansen die ontstonden in de straatcultuur van grootsteden over heel de wereld. Ze worden liefst gedanst op luide elektronische muziek met een vette groove en beat.

Werelddansen

Deze dansen nemen je mee naar eeuwenoude exotische culturen met elk een rijke en lange geschiedenis. Laat de zon in je hart en neem een duik in een wereld van kleurrijk geklede dansers en danseressen.
© 2024 Danshuis De Ingang