Disco Swing is de toegankelijkste swingvorm en de meest bruikbare op feestjes. Swing dansen we op muziek van de jaren ’70 (zoals muziek van Gloria Gaynor en Barry White) maar er kan ook op hedendaagse muziek geswingd worden.

Discoswing is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderde dansers. Het is een leuke en dynamische dansstijl die mensen van alle leeftijden en achtergronden kan aanspreken. Het kan helpen bij het verbeteren van ritmegevoel, coördinatie, balans en zelfvertrouwen op de dansvloer.


Of je nu geïnteresseerd bent in het leren van een nieuwe dansstijl, het uitproberen van iets retro of gewoon plezier wilt hebben op de dansvloer, discoswing biedt een geweldige manier om jezelf uit te drukken en te genieten van de muziek van de disco-era. Dus trek je dansschoenen aan en laat je meeslepen door de ritmes van discoswing!


Na deze Crash Course bij Saskia en Heiko dans je op elk feest toffe dansmoves en beleef je veel plezier aan het samendansen. Uiteraard leer je hoe je de figuren vlot leidt en volgt en hoe je ze op een makkelijke manier uitvoert en combineert. 
Er is aandacht voor lichaamsbewustzijn en voor de connectie en communicatie tussen beide dansers en dat gekruid met een vleugje humor. Zij willen vooral het plezier van het samen dansen doorgeven en motiveren creativiteit, speelsheid en dansbeleving.

Inschrijven: Schrijf je liefst in met een danspartner. Heb je geen danspartner? Meld je op onze facebookgroep. ‘Danspartner Koppeldans, Disco & West Coast Swing gezocht Danshuis De Ingang’.
Als je inschrijft zonder danspartner kom je terecht op de wachtlijst.

Praktisch: De crash course bestaat uit 3 lessen. In deze 3 lessen leer je de basis aan van enkele gekende discoswing figuren, en leer je ermee improviseren. 

Benodigd materiaal: Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng schoenen met propere zolen mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.