Ragga is een Afro-Jamaïcaanse dans waaraan hip hop elementen werden toegevoegd. De komst van de digitale instrumenten uit de jaren ’80 met zijn kenmerkende drumpatronen voegde aan de muziek snelle beats toe, en zo ontstond ‘Ragga’. Energieke dansbewegingen zijn kenmerkend. Vooral de combinatie van snelle, explosieve bewegingen afgewisseld met tragere, sensuele danspassen zijn heel leuk.

Marijn Celea (BE/IT) is een danser/performer/choreograaf wonend in Brussel. Hij studeerde Performance & Multimedia aan het KASK in Gent. Hij begon met dansen op zijn 11 jaar en heeft zich ondertussen verdiept in verschillende stijlen: ragga/dancehall, afrikaanse dans, hip hop, experimentele dans en bewegingsimprovisatie. Hij tracht zijn ruime en gevarieerde artistieke ervaringen door te trekken in zijn danslessen door de leerlingen op een hedendaagse manier met het lichaam en het bewustzijn daarvan te laten omgaan, waarbij de beleving centraal staat. 
 

  • Niveau: beginners. Er is geen voorkennis nodig in deze leuke workshop!
     
  • Benodigd materiaal: Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng schoenen met propere zolen mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.