In deze tweedaagse workshop laten Sofie en Liesbeth je proeven van de unieke sierlijke Chimella stijl. 
Op het einde van de eerste dag krijg je live begeleiding van Hilde De Clercq op de darbuka en geniet je van de unieke ervaring die oriëntaalse dans biedt. 

dag 1 met Sofie – “Rhythm is a bellydancer!” 
Oriëntaalse ritmes zijn de drijvende kracht achter de betoverende bewegingen van bellydance.  Ze hebben het unieke vermogen om de danser verbinding te laten maken met de krachtige energie die erin verscholen zit.  Het bewegen op deze ritmes helpt de danser om zichzelf te centreren en in het moment te blijven, waardoor er een gevoel van innerlijke rust en welzijn ontstaan.

Dag 2 met Liesbeth – “Integreer je persoonlijkheid in je dans!”
We gaan samen op zoek naar je eigenheid en authenticiteit in de oriëntaalse dans. Via enkele oefeningen krijg je inzicht in je eigen unieke manier van expressie, dit biedt je de mogelijkheid je innerlijke verhaal naar buiten te brengen.  

We leren een klein stukje choreografie op de ritmes van de Baladi waar er ruimte is voor eigen interpretatie, eigen inleving, expressie en leren vanuit deze basis je persoonlijkheid en beleving te integreren.

Wil je je dansvaardigheden verbeteren, je zelfvertrouwen een boost geven, iets leren en toch fun beleven? Schrijf je dan nu in!

De passie voor dansen van Liesbeth Mouton begon toen ze 5 was. Eerst klassiek ballet, vervolgens Jazz dance en Tapdans, later ook Flamenco en Argentijnse Tango. Het waren echter de mystiek van de Oriëntaalse stijl en de cultuur die haar definitief betoverden. Ze verdiepte zich in verschillende stijlen zoals Baladi, Klassiek Egyptische stijl, Saaidi, Turkse stijl, Gypsy, Morastijl, Tango Oriëntale en Burlesque. 

De creatieve experimenten en de talrijke lessen in verschillende dansstijlen, maken van Sofie Baeckeland de unieke danseres die ze vandaag is. In de loop der jaren ging Sofie zoeken hoe ze de verschillende stijlen kan combineren. Vanuit een sterke leergierigheid en het belang dat ze hecht aan levenslang leren, laat ze zich verder inspireren en bijscholen. Ze volgde met succes de Opleiding tot Dansdocent van Danspunt. 

Danstip: volg ook de workshop Fusion skirt, de Oriëntaalse danstraining en proef van de Indische Folk en de Bollywood