Met Danscollectief Chimella dansend de zomer in. Laat je meevoeren op de cadans van live percussie bij Sofie en vier de vrouwelijkheid in de bellyburlesque workshop van Liesbeth. Deze keer verwelkomen ze gastdanseres Aaricia, die haar expertise zal delen in de betoverende kalbelia dans. 

Dinsdag: Liesbeth – Bellyburlesque
Liesbeth laat je mijmeren op zeemzoete jazzhits uit de beginjaren van de vorige eeuw. In de Bellyburlesque worden cabaret en variété geïntegreerd in de oriëntaalse mystique. Dit alles gecombineerd met zinneprikkelende acts! Liesbeth genoot workshops van de beroemde Nadia Nikishenko om zich deze stijl ook aan te meten.  Voel je sexy , loop er fantastisch gekleed bij (op hoge hakken) en doe je work-out met veel plezier en vermaak! 

Woensdag: Sofie – Rhythm is a bellydancer
Sofie werkt voor deze workshop net zoals vorig jaar samen met de fantastische percussioniste Hilde De Clercq en haar leerlingen.  Het was een workshop waarvan ze onmiddellijk wisten dat er een vervolg moest komen.  Dus slaan ze de handen en heupen terug in elkaar om jullie onder te dompelen in  verschillende oriëntaalse ritmes.  

Donderdag: Aaricia – Kalbelia  
De Kalbeliya dans kenmerkt zich door haar aardse en nonchalante stijl, elegante hand- en heupbewegingen, vele draaien, en vrije improvisatie. Het is een dans die vrouwelijkheid en vrijheid centraal stelt. De Kalbeliya dans werd in de 90s wereldbekend dankzij de film ‘Latcho Drom’ en de Rajasthaanse muziekgroep Musafi. 
Aaricia danst al Kalbeliya sinds ze een jong meisje was en trad jarenlang op met haar mentor Maya Sapera en de Khan Brothers. Ze keert elk jaar terug naar Rajasthan en volgde er les bij o.a. Raki Kalbeliya, Meena Sapera en Khatu Sapera.
 

Niveau: minstens 1 jaar ervaring Oriêntaalse dans