Jazzdance ontstond in het begin van de 20ste eeuw, toen de Afrikaanse muziektraditie en de Westerse danstraditie er elkaar ontmoetten. In de jaren dertig en veertig mengde de jazzdance zich verder met invloeden uit de moderne dans en het ballet en ontwikkelde het tevens zijn eigen specifieke basistechnieken en danspassen. De bewegingen uit het ballet worden moderner geïnterpreteerd. Het is dus een vrijere vorm van dansen en een mengeling van uiteenlopende dansstijlen.

Deze workshop wordt gegeven door de onnavolgbare MICHEL FROGET: Grenzeloze passie voor dans en beweging brachten deze man er toe met allerlei grote namen uit verschillende disciplines samen te werken. Hij verbreedt zo zijn bewegingsvaardigheid en put uit disciplines zoals Hip Hop, Jazz, Modern maar ook Latin. Ruime muzikaliteit, uitstekende techniek en verrassende originaliteit zijn elementen die hem kenmerken.

Benodigd materiaal: Je danst op blote voeten of op softshoes. Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen.

Niveau: de lessen zijn gericht op beginners. In deze kennismakingsworkshop worden een aantal basissen aangeleerd en in een leuke choreografie verwerkt.