Staat tango dansen ook op jouw bucketlist? Dan is dit de ideale gelegenheid om kennis te maken met deze wondermooie dans. De muziek is prachtig en de dans is expressief. Het is fun, intens en soms intimistisch
Leer op 3 avonden de basis en enkele figuren van deze wondermooie dans.

Argentijnse tango (niet te verwarren met de Ballroomtango) is dé partnerdans bij uitstek waarbij je het spel van leiden en volgen écht toepast, toegankelijk voor elke leeftijd en zowel qua bewegingen als muziek gevarieerd genoeg om iedereen jarenlang te blijven boeien.  Niet twijfelen maar komen meedoen want het is gezond voor lichaam en geest (het beste medicijn tegen elke vorm van veroudering…), sociaal en plezant.

Saskia en Steven zijn ervaren tangodansers en -leerkrachten die je met veel passie en bezieling zullen besmetten met het tangovirus.;) 
 

  • Niveau: Voor deze introductie heb je geen ervaring nodig.  Gedurende deze 3 avonden leren ze je stap voor stap de letters van het tango-alfabet aan,  hoe je kan improviseren en spijzen dit met anekdotes over gekende orkestleiders en tangogeschiedenis.  Allemaal in een rustige ontspannen sfeer en met een vleugje humor hier en daar. Bij deze improvisatiedans (dus geen choreografie) ligt de nadruk op comfortabel samen dansen en de communicatie tussen 2 dansers .
     
  • Inschrijven: Argentijnse tango is een partnerdans. Schrijf je liefst in met een danspartner. Heb je geen danspartner? Meld je dan op onze facebookgroep: Danspartner Argentijnse Tango gezocht Danshuis De Ingang. 
     
  • Benodigd materiaal: Op onze parketvloer draag je schoenen met een gladde propere zool die  je ter plaatse wisselt met je buitenschoenen.