Salsa is een pittige partnerdans van Cubaanse oorsprong.  Deze stijl wordt gekenmerkt door veel heup- en soms ingewikkelde armbewegingen.  Het ritme is meestal vrij snel. Het is geen statische stijl, dat betekent dat er geen vaste volgorde is waarin wordt gedanst.  De voeten doen de basispas en een beperkt aantal varianten daarop. De leider leidt de dans en bepaalt aan de hand van de muziek de figuren en laat daarbij ruimte voor de sensuele en subtiele bewegingen van de volger. Zo wordt Salsa een avontuurlijk, vrolijk spel van leiden en volgen.

Tijdens deze 2-daagse crash course worden fundamentele salsa-danspassen, ritmes en elementaire partnerfiguren behandeld. Het doel is om je snel vertrouwd te maken met de basisvaardigheden van salsa, zodat je kan genieten van het dansen en je je zelfverzekerd kunt bewegen op de dansvloer.

Lisette leert je op een gestructureerde manier en met de nodige persoonlijke aandacht de authentieke, pure, onversneden Cubaanse Salsa. 

  • Niveau: Beginners – introductie, voorkennis of danservaring is niet nodig.
  • Inschrijven: Schrijf je in met een danspartner. 
    Heb je geen danspartner? Meld je op onze facebookgroep. ‘Danspartner salsa gezocht Danshuis De Ingang’.
  • Benodigd materiaal: Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng schoenen met propere zolen mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.