Salsa is een pittige partnerdans van Cubaanse oorsprong.  Deze stijl wordt gekenmerkt door veel heup- en soms ingewikkelde armbewegingen.  Het ritme is meestal vrij snel. Het is geen statische stijl, dat betekent dat er geen vaste volgorde is waarin wordt gedanst.  De voeten doen de basispas en een beperkt aantal varianten daarop. De leider leidt de dans en bepaalt aan de hand van de muziek de figuren en laat daarbij ruimte voor de sensuele en subtiele bewegingen van de volger. Zo wordt Salsa een avontuurlijk, vrolijk spel van leiden en volgen.

Tijdens deze crash course worden fundamentele salsa-danspassen, ritmes en elementaire partnerfiguren behandeld. Het doel is om je snel vertrouwd te maken met de basisvaardigheden van salsa, zodat je kan genieten van het dansen en je je zelfverzekerd kunt bewegen op de dansvloer.

Lisette leert je de authentieke, pure, onversneden Cubaanse Salsa. Ze geeft les op een gestructureerde manier met de nodige persoonlijke aandacht. Ze is een ongelofelijk goede danslerares en choreografe. Als je bij haar les volgt dans je echt Cubaans-Cubaans.

  • Niveau: Beginners – introductie, voorkennis of danservaring is niet nodig.
  • Inschrijven: Schrijf je liefst in met een danspartner. Heb je geen danspartner? Meld je op onze facebookgroep. ‘Danspartner salsa gezocht Danshuis De Ingang’.
  • Praktisch: De workshop bestaat uit 3 lessen. Er is les op maandag, dinsdag en woensdag, telkens van 19u30-21u30. Er is een kleine pauze voorzien. 
  • Benodigd materiaal: Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng schoenen met propere zolen mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.