Reggaeton is een muziekstroming, ontstaan in de jaren ’90 in de undergroundscene van voornamelijk Panama, Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek. Het Spaanse woord Reggaeton duidt de Latino muziekstijl aan die beïnvloed werd door Reggae, Ragga, Dancehall, Hip Hop en traditionele muziek. Deze Zuid-Amerikaanse Hip Hopstijl wordt gekenmerkt door pompende beats. Die stijl vindt je ook terug in de dansvorm, het is een zomerse, stoere, sexy en uptempo dans.

Frinia is een professionele danseres uit Colombia. De liefde bracht haar een goed jaar geleden naar België. Ze is gespecialiseerd in Urban stijlen, Reggaeton is één van haar passies. Ze bouwde veel ervaring op met Zuid-Amerikaanse artiesten en puurde haar eigen dansstijl uit de vele stijlen die ze bestudeerde en integreerde.

Open level:  je hebt danservaring nodig – maakt niet uit in welke dansstijl en je bent bereid aan een pittig tempo te werken.

Benodigd materiaal: Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng lichte sportschoenen met propere zolen mee (geen buitenschoenen) om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.