Pierre - Danshuis De Ingang
Ga naar de inhoud

Na meer dan 15 jaar sporten beoefenen in verschillende disciplines, heb ik heel veel blessures opgelopen door het uiterste van mijn lichaam te vragen.

“Sporten is gezond” zo werd mij verteld! Maar door de vele blessures heb ik mijn mening daarover bijgesteld. Ik ging op zoek naar een manier van bewegen die geen klachten met zich meebrengt. Ik richtte mijn aandacht naar binnen om de taal van het lichaam te leren begrijpen door het beoefenen van Hatha yoga. “Bewegen is gezond”! Ik leerde mijn klachten begrijpen, genezen en voorkomen. Hatha yoga werd mijn aha moment.

Na mijn mening te hebben herzien over houding en beweging ging ik op zoek naar het ontbrekende stukje in de puzzel van juist en gezond bewegen. Hoe gebruik ik het best mijn buikspieren om mijn rug niet te overbelasten? Door Pilates ben ik nog sterker geworden en heb ik geleerd mijn buikspieren op de juiste manier te gebruiken in mijn dagelijkse activiteiten. Sindsdien ga ik zonder klachten door het leven.

Gedreven door de passie van bewegen en verandering heeft Pierre Taboureau door verschillende vormen van bewegen en sporten, waaronder 12 jaar Hatha yoga, een integrale bewegingspraktijk opgebouwd die creatief zoekt naar de meest efficiënte en gezonde manier van bewegen. Pierre volgde 7 jaar les in Amsterdam, oa. aan het Bharata yoga-instituut van Gert Van Leeuwen, de auteur van diverse yogaboeken en liep nog eens twee jaar stage. Om zo veel mogelijk kennis op te doen over het lichaam om het zo goed mogelijk te kunnen behandelen en corrigeren waar nodig, volgde hij ook pilates.

© 2024 Danshuis De Ingang