Atlasyoga is een yogavorm gebaseerd op gezond leren bewegen. De body-mind relatie staat hierbij centraal. Dit is een belangrijk aspect om het gemak en het plezier van bewegen te behouden en rug-, nek- en schouderklachten te voorkomen. Het is nuttig om de eigen kennis over je houding en bewegingen te vergroten en beter te leren begrijpen. Hoe verlost men zich van stress en pijn? 

De Atlasyoga streeft naar een ontwikkelingsproces waarin kracht en ontspanning in balans worden gebracht. Een prettige dag begint als het lichaam alles uitvoert wat je wil zonder pijn. Met yoga kan je je pijn dag na dag verlichten.

Tijdens de lessen wordt iedereen persoonlijk gecorrigeerd waar nodig om tot een vlotte en juiste uitvoering van de asana te komen. Want iedereen kan zijn lichaam veranderen tot een goed functionerend geheel, waarin wervelkolom, rugspieren en gewrichten op een gezonde manier worden gebruikt. Het leren stapelen van je rug (wervelkolom) is een belangrijk uitgangspunt om een goede, ontspannen houding te kunnen aannemen. De ademhaling is de sleutel die dit proces ondersteunt en begeleidt.

Gedreven door de passie van bewegen en verandering heeft Pierre Taboureau een integrale bewegingspraktijk opgebouwd die creatief zoekt naar de meest efficiënte en gezonde manier van bewegen.  Voor individuele therapie kan je terecht in zijn Atlascentrum.

Er zijn lessen op vrijdag-, zaterdagochtend en zondagavond. 
Op zondagmiddag kan je bij Pierre ook terecht voor Yoga stretches en op woensdagnamiddag en zondagochtend voor Total Body Workout.

Benodigd materiaal

Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen. Breng bij voorkeur je eigen matje mee. Je kan er ook één van ons gebruiken. Bij gebruik van ons materiaal, gelieve een eigen doek of handdoek over het materiaal te leggen en onze matjes na gebruik te reinigen met het voorziene product.

Kan je op je vaste lesdag echt niet naar de les komen? Dan kan je occasioneel je les inhalen op een andere lesdag.