Tijdens de Atlas yogalessen leer je je lichaam aanvoelen en bewust aansturen.  Je leert verschillende yogahoudingen, die asana’s worden genoemd. Om deze houdingen goed te kunnen uitvoeren, leer je hoe je kracht en ontspanning in balans kunt brengen. Je leert hoe je ademhaling kunt gebruiken om gespannen plekken te ontspannen en je spieren te stretchen. Dit is belangrijk om het plezier van bewegen te behouden en rug-, nek- en schouderklachten te voorkomen. Het leren stapelen van je rug (wervelkolom) is belangrijk om een goede, ontspannen houding aan te nemen zodat je pijnvrij kan leren bewegen.

Tijdens de lessen krijgt iedereen persoonlijke correcties waar nodig, zodat je de yogahoudingen vlot en juist kunt uitvoeren. Iedereen kan zijn lichaam veranderen, waardoor je wervelkolom, rugspieren en gewrichten op een gezonde manier worden gebruikt.

Gedreven door de passie van bewegen en verandering heeft Pierre Taboureau een integrale bewegingspraktijk opgebouwd die creatief zoekt naar de meest efficiënte en gezonde manier van bewegen.  Voor individuele therapie kan je terecht in zijn Atlascentrum.

Er zijn lessen op vrijdag-, zaterdagochtend en zondagavond. 
Op zondagmiddag kan je bij Pierre ook terecht voor Yoga stretches. Wil je je spieren extra verstevigen? Check dan ook de lessen Total Body Workout of Pilates met Pierre.

  • Benodigd materiaal: Draag soepele kledij. Breng bij voorkeur een eigen yoga matje mee. Je kan er ook één van ons gebruiken. Bij gebruik van ons materiaal, gelieve een eigen doek of handdoek over het materiaal te leggen en onze matjes na gebruik te reinigen met het voorziene product.

Kan je op je vaste lesdag echt niet naar de les komen? Dan kan je occasioneel je les inhalen op een andere lesdag.