Reintje - Danshuis De Ingang
Ga naar de inhoud

Toen ik startte met dansen, sloeg dat in als een bom. Het was liefde op het eerste gezicht! Dans zette me op mijn voeten, gaf me grond, deed me groeien. Nu, 30 jaar later, is het nog steeds mijn grootste passie en inspiratiebron. En deel ik het nog steeds enthousiast met iedereen die maar wil, met alle liefde die ik in me heb. De kracht en souplesse van Afrikaanse dans, het creatieve en intuïtieve van dansexpressie en het helende van danscoaching. 

Reintje Callebaut danst al meer dan 30 jaar en geeft al bijna even lang dansles aan groot en klein. Ze begon vanuit Afrikaanse dans, een zeer beeldrijke danstaal, en reisde in Europa en West-Afrika rond om zo veel mogelijk te leren over deze unieke dansvorm. In de loop der jaren verbreedde haar interesseveld steeds meer en ze volgde verschillende opleidingen, danste tal van andere disciplines en houdt erg veel van dansimprovisatie en – expressie. Hierdoor ontwikkelde ze een eigen lesmethode waarin al haar kennis samenkomt. Dit resulteerde in langlopende lessenreeksen, eigenzinnige voorstellingen, toffe projecten met heel veel verschillende doelgroepen én een levenslange passie voor dans en het lesgeven hierin. Dit resulteerde 2 jaar geleden in een opleiding Danscoaching waardoor ze haar kennis nu ook kan inzetten om mensen te helpen.

Tenslotte is ze medeoprichter van Danshuis De Ingang waar ze haar energie en gedrevenheid ten dienste kan zetten van dans in het algemeen en waardoor ze haar passie volop tot bloei kan laten komen.

© 2024 Danshuis De Ingang