Er wordt verondersteld dat buikdans zowat de oudste dans ter wereld is. Toch is de Oriëntaalse dans een levende dansstijl want de dans is nog steeds heel populair in de Arabische wereld. Geen enkel feest of religieuze gebeurtenis kan er plaats vinden zonder dans. Bij iedere beweging worden alle lichaamsdelen gebruikt om te bewegen of te ontspannen. De nadruk ligt hierbij op de heupen en het bekkengebied. Sommigen denken dat het een erotische dans is of een dans bedoeld voor haremvrouwen.

Een groot misverstand is dat de Oriëntaalse dans uitsluitend door vrouwen gedanst zou worden. Alhoewel er niet veel mannelijke buikdansers zijn, zijn er toch enkele zeer goede en bekende, zoals onze Serkan. Hij geeft les in het Engels.

Ben je nieuwsgierig naar het verschil tussen Egyptische en Turkse buikdansstijlen? Wil je je graag laten meeslepen in de elegantie van Raqs Sharqi? Of voel je je aangetrokken tot speelse Shaabi choreografieën, sierlijke sluierdansen of een vrolijke ‘Turkish Romani Dance’?


Beschikbare niveaus:
Beginner: nog geen ervaring met Oriëntaalse dans. Zie ook Oriëntaalse dans met Liesbeth op dinsdag
Met basiservaring: in deze les leert Serkan je doorheen leuke choreografieën nieuwe technieken en combinaties uit de buikdanswereld en hoe je met enkele typische dansattributen zoals de sluier en dansstok beweegt. Zie ook Oriëntaalse dans met Liesbeth op dinsdag
Halfgevorderd:  zie Oriëntaalse dans met Sofie op woensdag
Gevorderd/intensief: In deze choreografieën leer je uitdagender technieken en combinaties die je alleen maar nog meer van de verschillende Oriëntaalse dansstijlen zullen laten houden. Zie ook Oriëntaalse dans met Sofie op woensdag en ook Open level met Maya op woensdag

Benodigd materiaal: We dansen op blote voeten. Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen. Eventueel kan je met een heupsjaal de heupbewegingen accentueren.