Wist je dat Oriëntaalse dans, ook wel bekend als buikdans, een van de oudste dansvormen ter wereld is? En toch is het springlevend, vooral in de Arabische wereld, waar het nog steeds heel populair is.

Deze dansstijl wordt gekenmerkt door gracieuze, vloeiende bewegingen, de kunst van “isolatie” (het afzonderlijk bewegen van verschillende delen van je lichaam) en krachtige heupbewegingen.

Oriëntaalse dans is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Het helpt je lichaam krachtig en soepel te maken, en versterkt onder andere je buik- en rugspieren. Maar het belangrijkste is dat het ontzettend leuk is – pure dansvreugde!

Een groot misverstand is dat de Oriëntaalse dans uitsluitend door vrouwen gedanst zou worden. Alhoewel er niet veel mannelijke buikdansers zijn, zijn er toch enkele zeer goede en bekende, zoals onze lesgever Serkan.  Hij leert je graag het verschil tussen Egyptische en Turkse buikdansstijlen en laat je kennismaken met speelse Shaabi choreografieën, sierlijke sluierdansen of een vrolijke ‘Turkish Romani Dance’. 

Beschikbare niveaus:

  • Beginner: nog geen ervaring met Oriëntaalse dans. Zie ook Oriëntaalse dans met Liesbeth op dinsdag
  • Met basiservaring: in deze les leert Serkan je doorheen leuke choreografieën nieuwe technieken en combinaties uit de buikdanswereld en hoe je met enkele typische dansattributen zoals de sluier en dansstok beweegt. Zie ook Oriëntaalse dans met Liesbeth op dinsdag
  • Gevorderd: in deze les leer je uitdagender technieken en combinaties die je alleen maar nog meer van de verschillende Oriëntaalse dansstijlen zullen laten houden.

Halfgevorderd en gevorderd zie ook Oriëntaalse dans met Sofie. Heb je de ambitite om regelmatig op te treden? Check dan de choreogroep met Maya op woensdag.

Benodigd materiaal: We dansen op blote voeten. Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen. Breng een heupsjaal mee om de heupbewegingen accentueren.