Wist je dat Oriëntaalse dans, ook wel bekend als buikdans, een van de oudste dansvormen ter wereld is? En toch is het springlevend, vooral in de Arabische wereld, waar het nog steeds heel populair is.

Deze dansstijl wordt gekenmerkt door gracieuze, vloeiende bewegingen, de kunst van “isolatie” (het afzonderlijk bewegen van verschillende delen van je lichaam) en krachtige heupbewegingen.

Oriëntaalse dans is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Het helpt je lichaam krachtig en soepel te maken, en versterkt onder andere je buik- en rugspieren. Maar het belangrijkste is dat het ontzettend leuk is – pure dansvreugde!

In de lessen met Liesbeth leggen we de nadruk op de basisbewegingen, isolaties, soepele passen en elegantie. We hechten veel belang aan een mooie houding en de sensuele aspecten van de dans. We besteden ook aandacht aan de technische kant, en je zult ontdekken dat je spieren hebt waarvan je niet wist dat ze bestonden. Dit alles wordt samengevoegd in een choreografie, waarbij we zowel klassieke als moderne Oriëntaalse muziek gebruiken.

Beschikbare niveaus: 

Halfgevorderd en gevorderd zie Oriëntaalse dans met Sofie op woensdag of met Serkan op donderdag.
Heb je de ambitite om regelmatig op te treden? Check dan de choreogroep met Maya op woensdag.

Benodigd materiaal: We dansen op blote voeten. Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen. Breng een heupsjaal mee om de heupbewegingen accentueren.