Oriëntaalse dans is een levende dansstijl en nog altijd heel populair in de Arabische wereld. Geen enkel feest of religieuze gebeurtenis kan er plaats vinden zonder dans. Bij iedere beweging worden alle lichaamsdelen gebruikt om te bewegen of te ontspannen. De nadruk ligt hierbij op de heupen en het bekkengebied. Sommigen denken dat het een erotische dans is of een dans bedoeld voor haremvrouwen. Ook bij ons wordt buikdans vaak gereduceerd tot sensualiteit en vrouwelijkheid, hoewel de dansstijl veel rijker is en er ook mannelijke docenten en cursisten zijn.

In de lessenreeks met Anne-Sofie, die tijdelijk Liesbeth vervangt, wordt de nadruk gelegd op de basisbewegingen, isolaties, vloeiende passen en verfijning. Belangrijk is de mooie houding en het sensuele van de dans. De technische kant krijgt ook aandacht, men ontdekt in het lichaam spieren waarvan men niet wist dat ze bestonden. Dit alles wordt in een choreografie gegoten, waarbij gebruik gemaakt wordt van zowel klassieke als moderne Oriëntaalse muziek.

Beschikbare niveaus:
– Beginner: nog geen ervaring met Oriëntaalse dans. Bij de beginners wordt de nadruk gelegd op het aanleren van de basisbewegingen, isolaties en vloeiende passen. Zie ook Oriëntaalse dans met Serkan op donderdag.
– Met basiservaring: Hier werken we verder aan verfijning van de basisbewegingen en isolaties en beginnen we met layering (een beweging met de bekken gecombineerd met een ander lichaamsdeel). In deze reeks maken we ook kennis met de sluier. Zie ook Oriëntaalse dans met Serkan op donderdag.
– Halfgevorderd:  Zie Oriëntaalse dans met Sofie op woensdag
– Gevorderd: Zie Oriëntaalse dans met Sofie op woensdag en met Serkan op donderdag 
– Zie ook Open level met Maya op woensdag.

Danstip: combineer deze lessenreeks met Gypsy Bollywood en Kathak

Benodigd materiaal: We dansen op blote voeten. Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen. Eventueel kan je met een heupsjaal de heupbewegingen accentueren.