Oriëntaalse dans is een levende dansstijl en nog steeds heel populair in de Arabische wereld. Geen enkel feest of religieuze gebeurtenis kan er plaats vinden zonder dans. Bij iedere beweging worden alle lichaamsdelen gebruikt om te bewegen of te ontspannen. De nadruk ligt hierbij op de heupen en het bekkengebied. Sommigen denken dat het een erotische dans is of een dans bedoeld voor haremvrouwen. Ook bij ons wordt buikdans vaak gereduceerd tot sensualiteit en vrouwelijkheid, hoewel de dansstijl veel rijker is en er ook mannelijke docenten en cursisten zijn.

Wie de basisbewegingen van de Oriëntaalse dans onder de knie heeft, kan bij Sofie terecht om deze bewegingen met elkaar te combineren. “Layering” ofwel in “laagjes werken” is de techniek waarbij bijvoorbeeld al trillend andere bewegingen worden uitgevoerd. Sofie garandeert veel bellydrills en een leuke choreografie.

Beschikbare niveaus:
– Beginner: nog geen ervaring met Oriëntaalse dans, zie Oriëntaalse dans met Liesbeth op dinsdag en Oriëntaalse dans met Serkan op donderdag
– Met basiservaring:  zie Oriëntaalse dans met Liesbeth op dinsdag en Oriëntaalse dans met Serkan op donderdag
– Halfgevorderd:  kennis van alle basisbewegingen en een zeker comfort in het uitvoeren ervan is nodig om deze les te kunnen volgen. De basisbewegingen worden in deze les wel nog op verschillende manieren herhaald, maar ze worden uitgebreid en het layeren wordt verder uitgewerkt (waarbij verschillende bewegingen tegelijk uitgevoerd worden).
– Gevorderd: nieuwe moeilijkere technieken en meer uitdagende choreografieën staan in deze groep centraal.  Bewegingen als verschillende soorten shimmy, 3/4 shimmy (aka Egyptian walk), kamelen, cirkels, hipdrops, draaien, achtjes enz… zijn best geautomatiseerd. Verwacht je aan veel bellydrills en een leuke choreografie! Zie ook Oriëntaalse dans met Serkan op donderdag en Open level met Maya op woensdag

Benodigd materiaal: We dansen op blote voeten. Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen. Eventueel kan je met een heupsjaal de heupbewegingen accentueren.