De Oriëntaalse dans wordt gekenmerkt door gracieuze, vloeiende bewegingen, de kunst van “isolatie” (het afzonderlijk bewegen van verschillende delen van je lichaam) en krachtige heupbewegingen.

Wie de basisbewegingen van de Oriëntaalse dans onder de knie heeft, kan bij Sofie terecht om deze bewegingen met elkaar te combineren. “Layering” ofwel in “laagjes werken” is de techniek waarbij bijvoorbeeld al trillend andere bewegingen worden uitgevoerd. Sofie garandeert veel bellydrills en een leuke choreografie.

Beschikbare niveaus:

  • Halfgevorderd:  kennis van alle basisbewegingen en een zeker comfort in het uitvoeren ervan is nodig om deze les te kunnen volgen. De basisbewegingen worden in deze les wel nog op verschillende manieren herhaald, maar ze worden uitgebreid en het layeren wordt verder uitgewerkt (waarbij verschillende bewegingen tegelijk uitgevoerd worden).
  • Gevorderd: nieuwe moeilijkere technieken en meer uitdagende choreografieën staan in deze groep centraal.  Bewegingen als verschillende soorten shimmy, 3/4 shimmy (aka Egyptian walk), kamelen, cirkels, hipdrops, draaien, achtjes enz… zijn best geautomatiseerd. Verwacht je aan veel bellydrills en een leuke choreografie! Opgelet: gevorderden werken in het 2e semester verder aan een choreo van het 1e semester. Nieuwe leerlingen mogen aansluiten maar moeten bereid zijn het eerste deel van de choreo op eigen houtje aan te leren.

Zie ook Oriëntaalse dans met Serkan van beginners tot gevorderd op donderdag en Oriëntaalse dans met Liesbeth voor beginners en met basiservaring. Heb je de ambitite om regelmatig op te treden? Check dan de choreogroep met Maya op woensdag.

Benodigd materiaal: We dansen op blote voeten. Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen. Breng een heupsjaal mee om de heupbewegingen accentueren.