Serkan - Danshuis De Ingang
Ga naar de inhoud

Ik werd verliefd op Oriëntaalse dans omdat het mijn ziel met mijn lichaam verbindt. Ik voel me anders en zie de wereld anders als ik dans. Ik laat mijn emoties leiden door de prachtige muziek. Oriëntaalse dans is als een oceaan. Je zwemt, zwemt en vindt altijd iets nieuws en interessants. Dat maakt het geweldig om door te gaan, zelfs na 30 jaar dansen.

Serkan Tutar is een gepassioneerde danser met uitstekende referenties. Hij is gekend in België en ver over de landsgrenzen voor zijn geweldige optredens en zijn didactische lessen en workshops. Hij trad op en gaf les in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Turkije, Italië, Oostenrijk, Griekenland, Tsjechië, Kroatië, Zweden maar ook Egypte, Japan, Hong Kong, Singapore, Maleisië, Macau, Taiwan , Rusland, de VS en meer…!
De voorbije 2 jaar gaf Serkan les in niet minder dan 40 landen.


In 1983 bezoekt Serkan Tutar als 10-jarige jongen de Arabische wereld. Bij het zien dansen van Arabische vrouwen op festivals en trouwpartijen raakt hij geboeid en gecharmeerd door de oriëntaalse dans. Het geluid van de muziek raakt zijn ziel en opent de deur naar de dans. Terug in Turkije verdiept hij zich in Egyptische en Turkse buikdansstijlen. Bij zijn eerste optreden op 17-jarige leeftijd vallen meteen zijn sensualiteit en spiercontrole op. Niet alleen in Turkije maar ook in Duitsland waren zijn vele optredens een groot succes en al vlug besloot hij deze ervaring te delen door les te gaan geven. Na jaren les te hebben gegeven in Turkije (Izmir, Istanbul, Kusadasi…) en Duitsland kwam hij in 2000 naar België.

Zijn lessen worden in het Engels gegeven.

© 2024 Danshuis De Ingang