Klassiek ballet vormt de perfecte basis voor allerlei andere dansstijlen. Er wordt heel bewust gewerkt aan een juiste houding, lichaamsbeheersing, coördinatie, elegantie, muzikaliteit en techniek. In deze verfijnde dansvorm leert men op een correcte manier welbepaalde bewegingen uit te voeren. Naast het werken aan de lichaamshouding en het sterk en soepel maken van de spieren, wordt aandacht besteed aan het elegant en dansant maken van de bewegingen. 
Ballet is essentieel voor iedereen die verder wil in de dans: de amateurdanser, de (semi-)professionele danser of de dansdocent.

Vanaf het begin laat Hiroshi je trainen voor een juiste houding en beheersing van de bewegingen. Later gaat meer aandacht naar coördinatie, elegantie en muzikaliteit. Uiteraard zijn aanleren en verbeteren van de ballettechnieken primordiaal.


Beschikbare niveaus:

  • Beginner en Met Basiservaring: Kennismaking met Klassiek ballet voor de absolute beginner tot leerlingen met één jaar à 2 jaar ervaring, zie ook Klassiek ballet bij Nicole
  • Halfgevorderd : balletles voor dansers met minimum 2 jaar ervaring.
  • Gevorderd, kleine groep: balletles voor iedereen vanaf ongeveer 5 jaar ervaring. Max 10 leerlingen! Zie ook Klassiek ballet bij Nicole.

Danstip: Volg ook de lessen Stretching als aanvulling bij deze lessenreeks. 

Benodigd materiaal: Draag softshoes en aansluitende kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen. Lange haren worden best samengebonden, het dragen van sieraden wordt afgeraden.