Stretching is het op een voorzichtige manier rekken van een spiergroep om de lenigheid er van te verbeteren. Spieren kunnen korter worden wanneer ze vaak gebruikt of belast worden. Door te stretchen maken we de spieren net langer en vergroten we de lenigheid. De oefeningen hebben ook als doel de spieren en gewrichten te versterken en aandacht te geven aan een correcte houding. Zo brengen we ons lichaam terug ‘in balans’. Wat belangrijk is voor het goed uitvoeren van bewegingen en het voorkomen van blessures.

Nicole laat de verschillende oefeningen zachtjes in elkaar overvloeien, zodat de les één grote beweging lijkt.
 

  • Niveau = open level – voor iedereen toegankelijk. Elkeen kan op zijn eigen niveau en naar eigen vermogen werken onder deskundige begeleiding van Nicole.
  • Benodigd materiaal: Draag soepele kledij. Je doet de oefeningen op blote voeten of met propere (eventueel antislip) kousen aan. Breng een eigen yoga matje mee of gebruik een van ons. Bij gebruik van ons materiaal, gelieve een eigen doek of handdoek over het materiaal te leggen en onze matjes na gebruik te reinigen met het voorziene product.

Kan je op je vaste lesdag echt niet naar de les komen? Dan kan je occasioneel je les inhalen op een andere lesdag.