Klassiek ballet bij Nicole is en blijft de ideale basis voor alle andere dansstijlen. Er wordt heel bewust gewerkt aan een juiste houding, lichaamsbeheersing, coördinatie, elegantie, muzikaliteit en techniek. In deze verfijnde dansvorm leert men op een correcte manier welbepaalde bewegingen uit te voeren met aandacht voor “placement”. Naast het werken aan de lichaamshouding en het sterk en soepel maken van de spieren, wordt aandacht besteed aan het elegant en dansant maken van de bewegingen. Ballet is essentieel voor iedereen die verder wil in de dans: de amateurdanser, de (semi)professionele danser of de dansdocent.

Beschikbare niveaus:
Beginners: geen ervaring nodig. Op maandag- of vrijdagochtend  en maandagavond. Zie ook Klassiek ballet bij Hiroshi op vrijdagavond.

Gevorderd (14+)
minstens 5 jaar balletervaring, kennis van de posities en oefeningen aan de barre. Dit niveau is gericht naar jongeren en volwassenen die hun kennis verder willen ontwikkelen en verdiepen. Om goed te kunnen evolueren volg je meerdere keren per week les. Er is les op maandag-, woensdagavond en zaterdagmiddag, aan te vullen met pointes op donderdagavond. Zie ook Klassiek ballet bij Hiroshi op vrijdag- of zondagavond. 

Pointes gevorderd (14+), minstens 5 jaar balletervaring. Op donderdagavond. Jongens werken aan hun sprongtechniek.


Te combineren met Stretching en/of Hedendaagse dans.

Benodigd materiaal: Draag softshoes en aansluitende kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen.