Klassiek ballet bij Nicole is en blijft een ideale basis voor alle andere dansstijlen. Er wordt heel bewust gewerkt aan een juiste houding, lichaamsbeheersing, coördinatie, elegantie, muzikaliteit en techniek. In deze verfijnde dansvorm leert men op een correcte manier welbepaalde bewegingen uit te voeren met aandacht voor “placement”. Naast het werken aan de lichaamshouding en het sterk en soepel maken van de spieren, wordt aandacht besteed aan het elegant en dansant maken van de bewegingen. Ballet is essentieel voor iedereen die verder wil in de dans: de amateurdanser, de (semi)professionele danser of de dansdocent.

Beschikbare niveaus:

  • Beginners en met basiservaring:  deze lessen zijn voor absolute beginners tot leerlingen met één à 2 jaar ervaring Ballet.  Zie ook Klassiek ballet bij Hiroshi op vrijdagavond.
  • Gevorderd (12+) / (14+) minstens 5 jaar balletervaring. Dit niveau is gericht naar jongeren en volwassenen die hun kennis verder willen ontwikkelen en verdiepen. Om goed te kunnen evolueren volg je meerdere keren per week les. Er is les op maandag-, woensdagavond en zaterdagmiddag, aan te vullen met pointes op donderdagavond. Zie ook Klassiek ballet bij Hiroshi op vrijdag- of zondagavond.
  • Pointes gevorderd (12+), minstens 5 jaar balletervaring. Op donderdagavond. Jongens werken aan hun sprongtechniek.
     

Benodigd materiaal: Draag softshoes en aansluitende kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen. 

Ideaal om te combineren met Stretching en/of Hedendaagse dans.