De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

Hoe meer keren per week je danst hoe makkelijker en leuker het dansen wordt:

  OPGELET! De inschrijving voor je kind, je danspartner en jezelf horen niet in het zelfde winkelmandje. VOER PER PERSOON EEN INSCHRIJVING IN!

  Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

  Oriëntaalse dans: Shimmy en Belly Flutter

  Maya Sapera


  De les 'open level' is bedoeld voor wie wil leren en plezier maken. Gedifferentieerd coachen staat Maya op haar lijf geschreven. Ze is dan ook de ideale persoon om deze lessen met open level te leiden. Al wie een basiservaring heeft in de Oriëntaalse dans is welkom.

  Het thema "choreografie op maat" dient als
  leidraad in deze lessenreeks en zal per niveau worden uitgediept. Daarnaast initieert Maya jou, via een (Perziche) opwarmingsdans op het nummer Beni Beni van Niyaz, in een specifiek aspect van de roots van deze rijke danscultuur.

  Als inspiratie kan je op Spotify al eens luisteren naar de muziek waar we tijdens de les zullen op dansen. 

  Maya Sapera is gespecialiseerd in Indische dansen (Sapera of Indische Zigeunerdans, Bharata Natyam en Bollywood) en dansen uit Noord Afrika en het Midden Oosten (vooral Egyptische, Marokkaanse, Oriëntaalse) dansen, maar heeft reeds van tientallen diverse stijlen geproefd. Ze was 6 toen ze voor de eerste maal op het podium stond met Indische tempeldans en 16 toen ze begon te doceren. Hetzelfde jaar werd ze laureaat van de wedstrijd beste Belgische danssolo en deed ze haar arangetram (eindexamen Indische Tempeldans). Sindsdien veroverde ze als danseres, choreografe en lerares binnen- en buitenland. Ze studeerde arabistiek waarna ze naar Cairo trok om zich verder te verdiepen in de taal en de cultuur. Daar trad ze op met diverse folkloregroepen voor theaters, T.V., toeristen enz. Ze had ook de eer in het land van herkomst van de Indische dans, India, met succes onthaald te worden. Ze heeft het geluk gehad om sinds 2002 met Indische muzikanten (als Mahabub Khan) samen te werken. In België danste ze reeds voor Alain Platel en Sidi Larbi Cherkaoui. Ondertussen richtte ze met succes de dans- en muziekgroepen ‘Gori Kadance Orchestra’, de ‘Khan Brothers’ en de Millap Encounters’ op.

  Danstip: combineer deze lessenreeks met Bollywood of Indische dans.

  Zie ook: Oriëntaalse dans beginners Serkan en Liesbeth en Nora, met basis Liesbeth en Nora, halfgevorderden en gevorderden  Serkan en Sofie.

  Foto: Freddy Hauglustaine


  Benodigd materiaal

  We dansen op blote voeten. Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen. Eventueel kan je met een heupsjaal de heupbewegingen accentueren.

  NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
  Open levelDanshuis De Ingang (Studio 4)
  Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
  9000 Gent

  Wo 23/9, Wo 30/9, Wo 7/10, Wo 14/10, Wo 21/10, Wo 28/10, Wo 11/11, Wo 18/11, Wo 25/11, Wo 2/12

  19:00-20:15

  Kansentarief uitpas 18.5 €
  Student 80 €
  Basis 92.5 €
  Deze cursus is volzet! Je kan wel inschrijven maar komt daardoor automatisch op de wachtlijst terecht!Inschrijven
  Open level (met basiservaring OriŽntaalse dans). Reeks van 10 lessen.
   

  Terug naar overzicht