De Ingang - WEKELIJKSE DANSLESSEN

We hebben ook lessenreeksen Ragga, Groovy dance Mix en Moderne dans specifiek gericht naar jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Je kan ze vinden bij de jaarreeksen voor kinderen en jongeren.

 

Volwassenen en jongeren > Wekelijkse lessen jongeren en volwassenen

Oriëntaalse dans masterclass

Maya Sapera


Er wordt verondersteld dat de buikdans zowat de oudste dans ter wereld is en wel minstens 5000 jaar oud is. Toch is de oriëntaalse dans een levende dansstijl want de dans en de bijbehorende muziek zijn nog steeds heel populair in de Arabische wereld. Geen enkel feest, huwelijk of religieuze gebeurtenis kan er plaats vinden zonder de dans.
Bij iedere beweging worden alle lichaamsdelen gebruikt om te bewegen of te ontspannen. De nadruk van de bewegingen ligt hierbij op de heupen en het bekkengebied.

De masterclass is bedoeld voor wie hard wil werken en tegelijkertijd plezier wil maken. Al wie de basisbewegingen van de oriëntaalse dans zeer goed beheerst, is welkom. We werken aan nieuwe combinaties, lichaamsbewustzijn, muziek beleving, uitstraling... 
We werken een heel jaar aan dezelfde choreografie met de bedoeling om meer diepgang te bereiken. 

Maya Sapera is gespecialiseerd in Indische dansen (Sapera of Indische Zigeunerdans, Bharata Natyam en Bollywood) en dansen uit Noord Afrika en het Midden Oosten (vooral Egyptische, Marokkaanse, Oriëntaalse) dansen, maar heeft reeds van tientallen diverse stijlen geproefd. Ze was 6 toen ze voor de eerste maal op het podium stond met Indische tempeldans en 16 toen ze begon te doceren. Hetzelfde jaar werd ze laureaat van de wedstrijd beste Belgische danssolo en deed ze haar arangetram (eindexamen Indische Tempeldans). Sindsdien veroverde ze als danseres, choreografe en lerares binnen- en buitenland. Ze studeerde arabistiek waarna ze naar Cairo trok om zich verder te verdiepen in de taal en de cultuur. Daar trad ze op met diverse folkloregroepen voor theaters, T.V., toeristen enz. Ze had ook de eer in het land van herkomst van de Indische dans, India, met succes onthaald te worden. Ze heeft het geluk gehad om sinds 2002 met Indische muzikanten (als Mahabub Khan) samen te werken. In België danste ze reeds voor Alain Platel en Sidi Larbi Cherkaoui. Ondertussen richtte ze met succes de dans- en muziekgroepen ‘Gori Kadance Orchestra’, de ‘Khan Brothers’ en de Millap Encounters’ op.

Danstip: combineer deze lessenreeks met Bollywood of Indische dans.


Benodigd materiaal

We dansen op blote voeten. Draag kledij waar je gemakkelijk kan in bewegen. Eventueel kan je met een heupsjaal de heupbewegingen accentueren.

NiveauPlaatsDatumsUrenPrijzenInschrijven
MasterclassDanshuis De Ingang (Studio 3)
Hurstweg 8 (zijstraat Wiedauwkaai a/d spoorwegovergang)
9000 Gent

Wo 18/9, Wo 25/9, Wo 2/10, Wo 9/10, Wo 16/10, Wo 23/10, Wo 6/11, Wo 13/11, Wo 20/11, Wo 27/11, Wo 4/12, Wo 11/12, Wo 18/12, Wo 8/1, Wo 15/1, Wo 22/1

19:00-20:30

Kansentarief uitpas 39.36 €
Studenten 172.8 €
Basis 196.8 €
Inschrijven
Lessenreeks van 16 lessen. Reservedata 29/1 en 5/2. Prijs is berekend op max. 12 personen.
 

Terug naar overzicht