West Coast Swing is een elegante, soepele, bijzonder muzikale dansstijl met veel mogelijkheden tot improvisatie van beide danspartners. Het evenwicht tussen leiden, volgen en elkaar ruimte geven, maakt deze dans uniek. 

In hun lessenreeks richten Sylvie en Micha zich op het aanleren van drie aspecten in West Coast Swing: de basistechnieken, de basisfiguren en de start van het ontwikkelen van een eigen West Coast Swing-bewegingsstijl. 

Het aanleren van de basistechnieken is belangrijk om West Coast Swing te krijgen tot wat hij is: leiden en volgen, connectie met elkaar, het dansframe en voettechnieken. De aangeleerde basisfiguren zijn combineerbaar en zorgen dat je aan de slag kunt op de dansvloer. Met extra tips kunnen cursisten een start maken met het ontwikkelen van een eigen West Coast Swing-stijl.

Na deze lessenreeks kan je doorstromen naar de groep West Coast Swing halfgevorderden bij Nele en Jan op vrijdag.

 • Benodigd materiaal:  
  Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng sneakers met propere zolen mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.
   
 • Danspartner: 
  Schrijf je liefst in met een danspartner. Heb je geen danspartner? Meld je op onze facebookgroep. ‘Danspartner Koppeldans, Disco & West Coast Swing gezocht Danshuis De Ingang‘.
   
 • Danstip: combineer deze lessen met andere improvisatiedansen zoals de Argentijnse tango, Lindy hop of discoswing.