Sylvie en Micha - Danshuis De Ingang
Ga naar de inhoud

Sylvie: “Als kind begon het voor mij met ballet. Ik startte er mee op de leeftijd van 6 en ben het blijven doen tot mijn 14 jaar. Ik ben samen met Micha van 1992 en had gehoopt op een man die met mij zou dansen. Maar hij werd helemaal opgeslorpt door zijn competitiesport. In 2007 pas zijn we samen gestart met dansen. Vanaf dat moment loopt ons dansavontuur samen.”

Micha: “Na een lange, intense periode van competitiesport kwam er voor mij eindelijk tijd voor iets anders. Alleen wist ik nog niet goed wat. Het dansavontuur startte voor mij in 2007. Met collega’s kwam ik toevallig op een folkbal en deed gewoon mee. Ik had een laagdrempelige dans nodig om te kunnen starten en vond die met Sylvie in de folk, waarin een breed gamma aan dansen zit. Het waren vooral de koppeldansen zoals mazurka, scottish en folkwals waarin Sylvie en ik ons graag ontwikkelden. We ontdekten op die manier het aspect muzikaliteit in dans en leerden wat goed leiden en volgen is. We volgden talloze lessenreeksen, zomerkampen en workshops, specifiek gericht op deze koppeldansen. Omdat we binnen de koppeldansen nieuwe paden wilden verkennen, kozen we, gespreid over een periode van zes jaar voor salsa, bachata, lindy hop en charleston. In 2019 startten we samen met West Coast Swing (WCS). We zijn een overblijfsel van de allereerste lessenreeks die daarover werd gegeven in Gent.”

WCS is dé dans die het voor ons allemaal heeft. Het lijkt wel eindeloos wat er te leren valt. Naast de techniek onder de knie krijgen, zijn er nog belangrijke aspecten als connectie, styling en muzikaliteit. We implementeren die nu op eigen ritme in onze dans. In de zomer van 2024 starten we ook met het volgen van buitenlandse stages WCS.

Het sociale aspect dat veel koppeldansen bieden, vinden we belangrijk. Wij vinden het heerlijk om nieuwe dansers te leren kennen en te begeesteren. Het brengt mensen bij elkaar rondom een gemeenschappelijke interesse.

© 2024 Danshuis De Ingang