Klassiek ballet is de ideale basis voor alle andere dansstijlen. Ballet is essentieel voor iedereen die zich later verder wil ontplooien in de danswereld als professioneel dansers of als docent. Maar ook de amateurdansertjes hebben veel baat bij de balletklas want bij klassiek ballet draait alles om elegantie, lichaamsbeheersing, kracht, lenigheid en “placement”.

In de lessenreeks ballet leert Nicole je door middel van grondoefeningen, oefeningen aan de barre, passencombinaties en improvisatie opdrachten een goede danstechnische balletbasis. De lessen zijn zorgvuldig opgebouwd en aangepast aan de motorische vaardigheden en belevingswereld van het kind. Naarmate niveau en leeftijd stijgen, wordt er op een hogere moeilijkheidsgraad gewerkt. 
Leerlingen die als danser willen verder gaan zal Nicole met veel toewijding voorbereiden voor de audities voor de Koninklijke Balletschool Antwerpen.

Vanaf het 1e leerjaar is het aangewezen 2 lessen per week te volgen, vanaf het 3e leerjaar 3 lessen per week, vanaf het 4e leerjaar combineer je de lessen best ook met Hedendaagse dans. Opgelet: dit is geen verplichting. 

Vanaf 6e leerjaar zie Ballet jongeren en volwassenen.

Waarom voor Ballet kiezen?

o Je wordt er lenig van
 

o Je oefent vaak je evenwicht

o Je krijgt een goede lichaamshouding

o Je maakt kennis met klassieke muziek

o Je leert dat je met discipline heel wat kan bereiken

o Je leert een basis techniek die je overal kan toepassen

Benodigd materiaal:
 

Voor deze lessen dragen meisjes van het 1e leerjaar een zachtroze maillot zonder franjes zodat de contouren van het lichaam duidelijk te zien zijn, een roos rokje (géén tutu) en balletschoentjes (soft). Vanaf het 2e leerjaar bespreek je best even met de juf welke kleur nodig is. Collants mogen maar zijn geen must. Geen sieraden tijdens de les en lange haren samengebonden. De jongens dragen een aanspannende witte T-shirt, een zwart aanspannend broekje of legging zodat de contouren van het lichaam duidelijk te zien zijn en roze balletschoentjes (soft).