Klassiek ballet is de ideale basis voor alle andere dansstijlen. Ballet is essentieel voor iedereen die zich later verder wil ontplooien in de danswereld als professioneel dansers of als docent. Maar ook de amateurdansertjes hebben veel baat bij de balletklas want bij klassiek ballet draait alles om elegantie, lichaamsbeheersing, kracht, lenigheid en “placement”.

In de lessenreeks ballet leert Nicole je door middel van grondoefeningen, oefeningen aan de barre, passencombinaties en improvisatie opdrachten een goede danstechnische balletbasis. De lessen zijn zorgvuldig opgebouwd en aangepast aan de motorische vaardigheden en belevingswereld van het kind. Naarmate niveau en leeftijd stijgen, wordt er op een hogere moeilijkheidsgraad gewerkt.
Leerlingen die als danser willen verder gaan zal Nicole met veel toewijding voorbereiden voor de audities voor de Koninklijke Balletschool Antwerpen.

In de pointes les van een half uur leert Nicole je voorzichtig te balanceren op pointes en wordt veel aandacht besteed aan de juiste positie en het versterken en stretchen van de voeten.

Waarom voor Ballet kiezen?
o Je wordt er lenig van
o Je oefent vaak je evenwicht
o Je krijgt een goede lichaamshouding
o Je maakt kennis met klassieke muziek
o Je leert dat je met discipline heel wat kan bereiken
o Je leert een basis techniek die je overal kan toepassen

Benodigd materiaal:
Je draagt een maillot zonder franjes zodat de contouren van het lichaam duidelijk te zien zijn, een rokje (géén tutu) en balletschoentjes (soft) (pointes voor pointes les). Nicole bepaalt de kleur van de maillot, kleuters en 1e leerjaar starten met een zachtroze maillot. Collants mogen maar zijn geen must. Geen sieraden tijdens de les en lange haren samengebonden. De jongens dragen een aanspannende witte T-shirt, een zwart aanspannend broekje of legging zodat de contouren van het lichaam duidelijk te zien zijn en zwarte balletschoentjes (soft).