De Argentijnse tango is de dans bij uitstek waarbij gelijkwaardigheid tussen beide dansers wordt toegepast. Het is een fascinerende improvisatiedans waar écht samendansen centraal staat. Als leiden uitnodigen, zenden en luisteren naar het antwoord van de volger is, dan is volgen actief receptief ontvangen en met overgave de dans op een persoonlijke manier mee laten evolueren. Elke nieuwe tango dient zich aan als een nieuw verhaal, een plagerig spel van vraag en antwoord dat vorm geeft aan passie, drama, humor, melancholie, speelsheid …

In de lessen bij Saskia en Steven verneem je tussendoor ook nog weetjes en anekdotes over de orkestleiders, milonga-etiquette,…   Steeds gekruid met een vleugje humor train je  je lichaamsbewustzijn en tangotechniek. Ze stimuleren graag de creativiteit, speelsheid, muzikaliteit en dansbeleving door een constante aandacht voor de connectie en communicatie tussen leider en volger die zo ten dienste staan van het plezier van het samen dansen.

Beschikbare niveaus:
*Beginner (geen danservaring vereist): kennismaking met de Argentijnse tangocultuur, -muziek en –etiquette, nadruk op leren leiden en volgen voor wie nog nooit tango gedanst heeft of de absolute basis wil herbeleven.
*Met basiservaring (1 seizoen, ca 5 maand ervaring= niveau 2): verdieping van de basis, variaties en combinaties van de basisfiguren, kennismaking met Milonga, voor wie 1 lessenreeks gevolgd heeft of de basis wil opfrissen.
*Half-gevorderd (1 jaar ervaring = niveau 3):  giro’s, contra-bewegingen, soltada’s, saccada’s, spelen met as versus gewicht, lineair versus rond; … kennismaking met Tangowals. (soms ook met chacarera). Dit niveau volg je minstens 2 keer voor je overgaat naar de gevorderden.
*Gevorderd (min 2 jaar ervaring = niveau 4): nadruk op detaillering en precisie, plaatsing en timing, dynamiek en elasticiteit; bewegingen als volcada, colgada, boleo, sequenties, subtiliteit, styling, bewegingsexpressie en persoonlijke inbreng. Elke reeks heeft een andere inhoud.

Inschrijven: Tango is een partnerdans. Schrijf je liefst in met een danspartner. Heb je geen danspartner? Meld je op onze facebookgroep. ‘Danspartner Argentijnse Tango gezocht Danshuis De Ingang‘ .

Danstip: volg ook de lessen Pilates als aanvulling op je lessenreeks.

Gratis proefles Argentijnse tango: za 19/8 om 16u30 tijdens Dansen in het Park  en Zo 10/9/2023 tijdens de opendeurdag

Benodigd materiaal: Draag schoenen met propere gladde zolen die je ter plaatse aandoet.
Lesdata: bij de lessenreeks horen ook 2 oefenavonden. Data en uren oefenavonden: 19 november 2023 en 28 januari 2024, telkens van 20u-23u, inbegrepen in de cursusprijs.

Tangosalon/Milonga:  Elke eerste zaterdag van de maand telkens van 20u30-24u15, 7 euro