Lies en Simon - Danshuis De Ingang
Ga naar de inhoud

Ik, Lies, liep zo’n tien jaar geleden rond op de Gentse Feesten en deed ik heel toevallig mee aan een initiatie Lindy Hop. De energie en vrolijkheid die van deze dans uitging maakte ook mij op slag heel vrolijk. Nog steeds zorgt Lindy Hop voor een lach op mijn gezicht en doet me eventjes alle dagdagelijkse rompslomp en stress vergeten. Het samen dansen met een partner waarbij er ook voldoende mogelijkheid is voor eigen inbreng, creëert een prettige dansdialoog. Elke dialoog ziet er net ietsje anders uit als je met een andere danspartner danst, waar veel mogelijkheden voor zijn op de talrijke feestjes en dansavonden.

Simon Egbreghts was één van de eerste Lindy Hop leerkrachten in Gent. Voor Gent de swingende stad was van vandaag was het lang wachten op een lesgever. Tot de professionele carriere van Simon bepaalde dat hij van Nederland naar Tervuren zou verhuizen. Sindsdien komt Simon al meer dan 10 jaar wekelijks van Tervuren naar Gent om er met plezier les te geven.
Simon begon in 1997 met Lindy Hop in Amsterdam. Tussen 2000 en 2004 was hij medeorganisator van talrijke Lindy Hop workshops in Nederland. In diezelfde periode gaf hij ook les samen met verschillende leden van het voormalig showteam Flat Foot Flogees en later samen met Annemarie Sachsn. Hij participeerde zelf aan talrijke workshops in Europa, zelfs bij Franky Manning en volgt inmiddels 16 jaar les in het grootste Lindy Hop danskamp ter wereld in Hërrang, Zweden. Simon danst ook graag Salsa, Merengue, Tango en Balboa.

Lies Schoonaert begon in 2011 met Lindy Hop en volgde jaren les bij verschillende dansscholen in België. Ze participeerde daarnaast ook aan internationale workshops in binnen- en buitenland.

© 2024 Danshuis De Ingang