De Lindy Hop is van oorsprong een Afro-Amerikaanse partnerdans gebaseerd op een combinatie van Charleston, Jazzdans en Tapdance. Het wordt gedanst op swingmuziek uit de jaren ’30 en ’40. Natuurlijk zijn er een aantal basispassen maar er is geen andere dans waarbij de individuele expressieve vrijheid zo groot is, zowat alles kan en mag. Lindy Hop-dansers creëren voortdurend nieuwe passen, op dezelfde manier waarop jazzmusici improviseren. De laatste tijd wint de dans aan populariteit uit heimwee naar de vrolijke swingtijd, omdat het een uitgesproken ‘social dance’ is en omdat het een sportieve dans is, zelfs tot het acrobatische toe.

Simon en Lies introduceren je in de Lindy hop community, een wereld met leuke mensen, gezellige sfeer, retro lifestyle en vooral dansen, dansen, dansen ..

In de lessenreeks wordt ongeacht niveau en ervaring blijvend veel aandacht besteed aan het aanleren van goed leiden door de leader en volgen door de follower. Geleidelijk wordt het pallet aan specifieke danspassen uitgebreid. Uiteraard wordt ook als maar meer ruimte gecreëerd voor eigen inbreng. Lies en Simon geven daarbij steeds de nodige individuele aandacht en feedback. Maar bovenal zullen Lies en Simon hun passie voor en het plezier in het ‘Lindy Hoppen’ overbrengen.

Bijkomend organiseren zij enkele oefenavonden speciaal voor de eigen leerlingen om in een veilig kader het geleerde in te oefenen. Dit op volgende data: vrijdagen 21/4, 19/5 en 16/6 van 21u-23u. Zet ze samen met je lessen in je agenda!

Beschikbare niveaus:
– Beginner: nog geen ervaring in Lindy hop, aanleren basispassen en juiste bounce-techniek
– Met basiservaring: 1 of 2 lessenreeksen achter de rug
– Halfgevorderd: min. 1 jaar ervaring

Schrijf je liefst in met een danspartner. Heb je geen danspartner? Meld je op onze facebookgroep. ‘Danspartner Lindy Hop gezocht Danshuis De Ingang‘.

Benodigd materiaal: Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng schoenen met propere zolen mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.

Lindy Hop in de Gentse scène: check Gentse Hoppers voor alle Lindy Hop activiteiten in en rond Gent.