De Lindy Hop is van oorsprong een Afro-Amerikaanse partnerdans gebaseerd op een combinatie van Charleston, Jazzdans en Tapdance. Het wordt gedanst op swingmuziek uit de jaren ’30 en ’40. Natuurlijk zijn er een aantal basispassen, maar er is geen andere dans waarbij de individuele expressieve vrijheid zo groot is. Lindy Hop-dansers creëren voortdurend nieuwe passen, op dezelfde manier waarop jazzmusici improviseren. Het is ook een uitgesproken ‘social dance‘ en sportieve dans, zelfs tot het acrobatische toe.

In de lessenreeks wordt ongeacht niveau en ervaring blijvend veel aandacht besteed aan het aanleren van goed leiden door de leader en goed volgen door de follower. Geleidelijk wordt het pallet aan specifieke danspassen uitgebreid. Uiteraard wordt ook als maar meer ruimte gecreëerd voor eigen inbreng.  Simon en Lies  geven daarbij steeds de nodige individuele aandacht en feedback

Verloop lessenreeks: 
De lessenreeks bestaat uit 14 lessen en 1 oefenavond op woensdag 26/06 van 19u30 tot 22u30. Van 19u30-20u30 is er eerst een gemeenschappelijk les met alle groepen samen.  Nadien is er oefen gelegenheid onder begeleiding van Lies en Simon.

Beschikbare niveaus:

  • Beginner: nog geen of weinig ervaring in Lindy hop, aanleren basispassen en juiste bounce-techniek
  • Met basiservaring: 1 seizoen achter de rug.
  • Gevorderd: min 1,5 jaar ervaring

Danspartner:   
Voor deze les hebben wij evenveel leiders als volgers nodig.  Je kan dus inschrijven zonder danspartner. Je komt dan op de wachtlijst tot er zich iemand met een andere rol inschrijft.  Wil je vermijden om op de wachtlijst te komen, ga dan zelf op zoek naar een danspartner.  Meld je op onze facebookgroep. ‘Danspartner Lindy Hop gezocht Danshuis De Ingang‘.

Benodigd materiaal: 
Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng schoenen met propere zolen mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.

Lindy Hop in de Gentse scène: check Gentse Hoppers voor alle Lindy Hop activiteiten in en rond Gent.