Salsa is een pittige partnerdans van Cubaanse oorsprong.  Deze stijl wordt gekenmerkt door veel heup- en soms ingewikkelde armbewegingen.  Het ritme is meestal vrij snel. Het is geen statische stijl, dat betekent dat er geen vaste volgorde is waarin wordt gedanst.  De voeten doen de basispas en een beperkt aantal varianten daarop. De leider leidt de dans en bepaalt aan de hand van de muziek de figuren en laat daarbij ruimte voor de sensuele en subtiele bewegingen van de volger. Zo wordt Salsa een avontuurlijk, vrolijk spel van leiden en volgen.

Jurgen leert je met een dynamische aanpak de klassieke Cubaanse salsa. Af en toe wijkt hij daar ook vanaf zonder de eigenheid van de dansstijl te verliezen. Maak je klaar voor een lesuur vol passie en overgave en een leerkracht met een glimlach en veel geduld de liefde voor de salsa.

Beschikbare Niveaus: 

  • Beginner (niv1)  = zonder ervaring in Salsa
  • Met basiservaring (niv2) = 1 lessenreeks ervaring
  • Gevorderd (niv4) = 1,5 jaar ervaring

zie ook Salsa Lisette

Benodigd materiaal: Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng  schoenen mee met propere zolen om aan te trekken voor je de danszaal ingaat. 

Danspartner
Schrijf je liefst in met een danspartner. Heb je geen danspartner? Meld je op onze facebookgroep. ‘Danspartner gezocht Salsa Danshuis De Ingang’.

Welkom op onze gratis oefenavonden elke 3de vrijdag van de maand vanaf 21u in de balzaal.