Salsa is een pittige partnerdans van Cubaanse oorsprong. Het is geen statische stijl, dat betekent dat er geen vaste volgorde is waarin wordt gedanst. Ingewikkelde figuren met de armen zijn typisch voor de salsa. De voeten doen de basispas en een beperkt aantal varianten daarop. De man leidt de dans en bepaalt aan de hand van de muziek de figuren en laat daarbij ruimte voor de sensuele en subtiele bewegingen van de vrouw.
Zo wordt Salsa een avontuurlijk, vrolijk spel van leiden en volgen maar ook wel een dans van verleiden… 

Jurgen leert je met een dynamische aanpak de klassieke Cubaanse salsa. Af en toe wijkt hij daar ook vanaf zonder de eigenheid van de dansstijl te verliezen. Maak je klaar voor een lesuur vol passie en overgave en een leerkracht met een glimlach en veel geduld de liefde voor de salsa.

Beschikbare Niveaus:  zie ook Salsa Lisette
Beginner
 (niv1)  = zonder ervaring in Salsa
Met basiservaring (niv2) = 1 lessenreeks ervaring
Halfgevorderd (niv3) =  1 jaar salsa ervaring
Gevorderd (niv4) = 1,5 jaar ervaring
Niveau 5 = gevorderd, min 2 jaar ervaring

Inschrijven:
Heb je een danspartner: 1 inschrijvingsformulier en 1 betaling per persoon aub, vermeld allebei de naam van je danspartner in de velden ‘uw danspartner’.
Heb je geen danspartner: kijk op onze facebookgroep ‘Danspartner salsa gezocht Danshuis De Ingang‘ of iemand met jou wil dansen. 

Benodigd materiaal: Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng schoenen met propere zolen mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.

Oefenavonden: 3de vrijdag van de maand vanaf 21u in de balzaal.