Salsa is een pittige partnerdans van Cubaanse oorsprong. Het ritme is meestal vrij snel. Het is geen statische stijl, dat betekent dat er geen vaste volgorde is waarin wordt gedanst. Ingewikkelde figuren met de armen zijn typisch voor de salsa. De voeten doen de basispas en een beperkt aantal varianten daarop. De man leidt de dans en bepaalt aan de hand van de muziek de figuren en laat daarbij ruimte voor de sensuele en subtiele bewegingen van de vrouw. Zo wordt Salsa een avontuurlijk, vrolijk spel van leiden en volgen en soms ook wel een dans van verleiden…

Lisette leert je op een gestructureerde manier en met de nodige persoonlijke aandacht de authentieke, pure, onversneden Cubaanse Salsa. Deze stijl wordt gekenmerkt door veel heup- en soms ingewikkelde armbewegingen.

Beschikbare Niveaus:
Beginner (niv1)  = zonder ervaring
Met basiservaring (niv2) = 1 lessenreeks ervaring
Halfgevorderd (niv3)  = 1 jaar salsa ervaring
Gevorderd volgens ervaring: niveau 4 en 4+, niveau 6 en 6+ en rueda.

Schrijf je liefst in met een danspartner. Heb je geen danspartner? Meld je op onze facebookgroep. ‘Danspartner gezocht Salsa Danshuis De Ingang’.

Benodigd materiaal: Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng  schoenen mee met propere zolen om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.

Oefenavonden: 3de vrijdag van de maand vanaf 21u in de balzaal.