Disco Swing is de toegankelijkste swingvorm en de meest bruikbare op feestjes en in discotheken. Swing dansen we op muziek van de jaren ’70 (zoals muziek van Gloria Gaynor en Barry White) maar er kan ook op hedendaagse muziek geswingd worden.

Na deze lessenreeks bij Saskia en Heiko dans je op elk feest toffe dansmoves en beleef je veel plezier aan het samendansen. Uiteraard leer je hoe je de figuren vlot leidt en volgt en hoe je ze op een makkelijke manier uitvoert en combineert. 
Er is aandacht voor lichaamsbewustzijn en voor de connectie en communicatie tussen beide dansers en dat gekruid met een vleugje humor. Zij willen vooral het plezier van het samen dansen doorgeven en motiveren creativiteit, speelsheid en dansbeleving.

Schrijf je liefst in met een danspartner. Heb je geen danspartner? Meld je op onze facebookgroep. ‘Danspartner Koppeldans, Disco & West Coast Swing gezocht Danshuis De Ingang’.

De lessenreeks bestaat uit 15 lessen. In deze 15 lessen leer je de basis aan van de figuren, leer je improviseren en naar het einde toe ga je je techniek te verfijnen.

Zie ook Discoswing met Nele en Jan op zaterdagavond.

Benodigd materiaal: Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng schoenen met propere zolen mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.

Danstip:
kom oefenen tijdens de oefenavonden Koppeldans op 25/3, 22/4 en 13/5/2023, telkens van 21u10-24u, 5euro pp