Breakdance is een mix van dans, acrobatie en vooral originaliteit. Het is een onderdeel van de hiphopcultuur ontstaan in de achterbuurten van New York. In ‘battles’ proberen ze elkaar te overtreffen met spins, back flips en body rock. Het is een swingende manier van bewegen die je doet op stoere, funky Hip Hop of R&B muziek.
Het is een dansstijl met hele snelle en dynamische moves, maar tegelijk ook heel gecontroleerd en gedetailleerd. De boodschap is bouncen op de beat en je volledig geven!

Heb je al veel ervaring met Breaking dan kan je je door Mighty Jim laten begeleiden.  Jimmy Grigoriou is als Grieks-Belgische b-boy geselecteerd voor het Belgisch olympisch programma ter voorbereiding van de Spelen 2024. 

Beluister hier het interview met hem en Madmax of bekijk hier zijn prestatie in de finale battle in Taipee tegen Illz of Canada. 

Waarom voor Breakdance kiezen?
o Je bouwt kracht en behendigheid op
o Je leert jezelf fysiek uiten
o Je ontwikkelt durf

Beschikbare niveaus
– beginner: initiatie basisbewegingen zie Breaking Saho op woensdag en Breaking Steffen op zondag
– basiservaring: vanaf 1 à 2 jaar jaar Breakdance lessen. Zie Breaking Saho op woensdag en Breaking Steffen op zondag
– half-gevorderd: na 2 à 3 jaar.
– gevorderd

De lesgevers bepalen wie er mag doorstromen naar een volgende groep.

Benodigd materiaal: Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng propere lichte sportschoenen (geen buitenschoenen) mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat. Kniebeschermers zijn ook handig.