Breakdance is een mix van dans, acrobatie en vooral originaliteit. Het is een onderdeel van de hiphopcultuur ontstaan in de achterbuurten van New York. In ‘battles’ proberen ze elkaar te overtreffen met spins, back flips en body rock. Het is een swingende manier van bewegen die je doet op stoere, funky Hip Hop of R&B muziek.
Het is een dansstijl met hele snelle en dynamische moves, maar tegelijk ook heel gecontroleerd en gedetailleerd. De boodschap is bouncen op de beat en je volledig geven!

Waarom voor Breakdance kiezen?
o Je bouwt kracht en behendigheid op
o Je leert jezelf fysiek uiten
o Je ontwikkelt durf

De lessen met Steffen: Steffen staat bekend om zijn explosieve stijl en technische moves maar hecht ook heel veel belang aan de basics en originaliteit. Je eigen stijl en persoonlijkheid ontwikkelen en je amuseren in breakdance is waar het om draait.
Als het om lesgeven gaat gelooft Steffen vooral in een assertieve aanpak. Wie gemotiveerd en met veel inzet naar de les komt, zal het volledige potentieel uit zichzelf halen en zichzelf belonen. Omdat persoonlijkheid en een eigen stijl belangrijk is komt er ook veel inbreng vanuit de leerlingen zelf. Door middel van oefeningen waarbij de leerlingen hun fantasie kunnen uiten, zullen ze groeien tot de ideale b-boy die zij willen zijn.

Beschikbare niveaus
beginner: (geen ervaring) initiatie basisbewegingen zie ook Breaking Saho op woensdag
beginner met basis:  1 reeks achter de rug
met basiservaring: vanaf 1 à 2 jaar jaar Breakdance lessen. Zie ook Breaking Saho op woensdag
met basiservaring/halfgevorderd: na 2 à 3 jaar
half-gevorderd: Zie Breaking Jimmy
gevorderd: Zie Breaking Jimmy
De lesgevers bepalen wie er mag doorstromen naar een volgende groep.

Benodigd materiaal:

Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng propere lichte sportschoenen (geen buitenschoenen) mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat. Kniebeschermers zijn ook handig.