Een Afro Workout is vooral leuk! Frank is super enthousiast en zijn energie is besmettelijk. Als de Congolese Rumba-muziek begint, is stilzitten geen optie. Je wordt er meteen vrolijk van. En het beste is dat je fit en gezond kunt blijven terwijl je plezier hebt! 

In de les leggen we de focus op het versterken van de bil-, been- en buikspieren.  Het begint met een goede warming-up, gevolgd door spierverstevigende oefeningen en eenvoudige dansbewegingen in de Ndombolo-stijl. Daarna sluiten we af met wat stretchoefeningen. Frank belooft je dat je met een voldaan gevoel naar huis gaat.

De dansbewegingen zijn gemakkelijk te leren, en iedereen kan meedoen. Frank haalt inspiratie uit de bewegingen van Congolese krijgers. Wanneer ons lichaam aanvalsbewegingen maakt, stuurt het signalen naar onze hersenen dat we sterk zijn, wat helpt om de stress die we gedurende de dag opbouwen te verminderen. In deze les gaan we dus niet wegrennen voor stress, maar laten we onze innerlijke kracht zien, waardoor we met meer zelfvertrouwen op het werk en in het leven staan.

  • Niveau = open level – voor iedereen toegankelijk.
  • Benodigd materiaal: Je danst met propere sportschoenen (geen buitenschoenen), die je ter plaatse aandoet. Verder draag je kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen. Breng ook je eigen matje mee.

Als je nog meer wilt dansen, bekijk dan ook Afro Lyrical, waarbij de nadruk ligt op het aanleren van choreografieën.