Een Afro Workout is op de eerste plaats “un bon moment”. Met Frank zijn enthousiasme kan dit ook niet anders. Hij bruist van de energie, vooral als de Congolese Rumba op ligt. Je kan niet stil blijven staan en je wordt er instant gelukkig van. Fit en gezond blijven kan je het best met een glimlach op je gezicht! Tijdens de les mag je muziek verwachten van o.a. Fally IPupa, Koffi Olomidé, Werason en nog vele anderen Congolese muzikanten.

In de les leggen we de focus op de bilspieren, de beenspieren en de buikspieren. Met een goede opwarming, een reeks spier verstevigende oefeningen, aangeleerde dancemoves (stijl: Ndombolo) en een stretching belooft Frank je dat je met een voldaan gevoel naar huis gaat.
De dance moves zijn eenvoudig en iedereen kan ze aanleren. Frank baseert zich onder meer op bewegingen van Congolese krijgers. Wanneer ons lichaam aanvalsbewegingen doet geeft het een signaal aan ons brein dat we ten aanval zijn geweest. Dit reduceert het stress gehalte in de hypothalamus dat we doorheen de dag opbouwen. Tijdens de les gaan we dus niet vluchten maar onze oerkracht ontplooien waardoor we met een sterke mentaliteit op de werkvloer en in het leven kunnen staan.

Beschikbaar niveau: “Open level”: je danservaring speelt geen rol, in deze les ben je welkom zowel als beginner als gevorderde danser.  
Danstip: Zie ook Afro Lyrical: in de lessen Lyrical ligt de klemtoon op het aanleren van een choreografie.
Benodigd materiaal: Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng lichte sportschoenen mee (geen buitenschoenen) met propere zolen mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat. Breng ook je eigen matje mee.