Frank - Danshuis De Ingang
Ga naar de inhoud

Toen ik het motto van Hip Hop ontdekte: “Peace, unity, love and having fun” wou ik deel uitmaken van deze cultuur. Ik groeide op met dans en muziek als verbindende factor in Centraal Afrikaanse kringen (Congo, Rwanda, Burundi). Dans en muziek zijn sindsdien niet weg te denken in mijn leven. Ik merk stilaan dat mijn playlists meer en meer gevuld raken met hedendaagse populaire Afrikaanse muziek. Naast het geven van Afro Work Out vind ik het een uitdaging om op deze krachtige nummers verder te experimenteren met choreografieën.

Frank Van Neerboom is van Belgisch/Rwandese afkomst. Geboren in Kinshasa zit dans en gevoel voor muziek al sinds zijn eerste levensjaren in het bloed. Zijn eerste danspassen waren in 2000 in de Gentse Breakdance scene. Sinds zijn achttiende geeft hij dansles.
Frank verweeft als Hip Hopper ook wel andere invloeden in zijn dans, wat zijn stijl alleen maar interessanter maakt. Hij heeft samengewerkt met jeugdhuizen zoals Kaarderij (VZW Jong), Meisjeshuis en Victoria de Luxe als assistent choreograaf in het project ‘Le Sacre du Printemps” van Alain Platel. Zelfs danste hij voor grote namen zoals Stromae en The Subs. Je kon hem ook aan het werk zien in So You Think You Can Dance 2010.

© 2024 Danshuis De Ingang