Saho - Danshuis De Ingang
Ga naar de inhoud

Toen ik voor het eerst Hip Hop zag dansen in de jaren 1984-‘85 in de straten van Parijs, voelde ik meteen een klik. Omdat ik erg verlegen was en problemen kende in mijn familie gebruikte ik Hip Hop als therapie. Ik moest mijn pijn vergeten en over mijn zenuwen heen komen door te dansen. Ik werd letterlijk verliefd op Hip Hop. Een dans met vele stijlen, complex, fysiek en vooral zeer indrukwekkend. Met vele ‘vocabulaires’ (codes) die met precisie en snelheid worden uitgevoerd op dynamische ritmes.

In de loop der jaren ben ik, bij wijze van spreken, pedagoog geworden. Ik Ik bestudeerde de problemen betreffende de volledige ontwikkeling (lichamelijk, verstandelijk, zedelijk, geestelijk, moreel) van het kind en de adolescent. Ik voelde snel dat ik Hip Hop aan alle niveaus en alle leeftijden kon leren. Ik had er de nodige bagage voor. En vooral geduld.

Dans is een goede therapie voor iedereen!

Saho houdt ervan jonge mensen op te leiden. Hij danst sinds begin jaren ´80, geïnspireerd door HIPHOP op TV en cultfilms als Flashdance, Beatstreet and Breakstreet. Hij werd opgeleid door Amerikaanse pioniers als Mr. Wiggles en Popping Taco (choreograaf van Michael Jackson). Hij nam reeds in 1989 deel aan de Belgische kampioenschappen B-Boying. Saho danste bij diverse dans- en danstheatergezelschappen, maar is vooral gekend als solist. Zo creëerde hij een geslaagde solovoorstelling tussen mime en dans in. In de zomer van 2017 werd hij uitgeroepen tot de 3de beste “straatartiest van de Gentse Feesten”

Hij geeft overal in Europa workshops en is een vaak gevraagd jurylid bij belangrijke hip hop competities (Hip Hop International, GC Battle, Burning Floor, No Limit, We wanna Dance …). Saho is een van de enige dansers van de “old school” van België die nog steeds actief is als leraar en deelneemt aan battles.

© 2024 Danshuis De Ingang