Marijn - Danshuis De Ingang
Ga naar de inhoud

Dansen is voor mij altijd al een passie geweest, zo lang ik het me kan herinneren. Als kind kon ik niet stil zitten en van zodra er muziek speelde ‘ging ik helemaal los’. Van mijn 5 tot 11 jaar speelde ik voetbal, zoals de meeste jongens van mijn generatie. En ik deed dat ook graag. Maar vaak stond ik dan te dansen op het veld, omdat ik niet anders kon.

Dansen is altijd een manier geweest om mij uit te drukken. Sinds ik begon met het volgen van allerlei danslessen in allerlei stijlen werd de passie en de noodzaak om me via dansen uit te drukken alleen maar groter. Ondertussen geef ik zelf al jaren dansles en het geeft me tot op de dag van vandaag nog steeds zoveel voldoening om mijn passie met anderen te delen, zodat zij op hun beurt ook hun passie voor het dansen kunnen beleven!

Marijn Celea (BE/IT) is een danser/performer/choreograaf wonend in Brussel. Hij studeerde Performance & Multimedia aan het KASK in Gent. En begon met dansen op zijn elf jaar en heeft zich ondertussen verdiept in verschillende stijlen: Ragga/Dancehall, Afrikaanse dans, Hip Hop, experimentele dans en bewegingsimprovisatie.

Hij tracht zijn ruime en gevarieerde artistieke ervaringen door te trekken in zijn danslessen door de leerlingen op een hedendaagse manier met het lichaam en het bewustzijn daarvan te laten omgaan waarbij de beleving centraal staat.

Marijn geeft danslessen en workshops in binnen- en buitenland. In 2011 richtte hij zijn eigen crew op: Radikal, met wie hij reeds op vele festivalpodia stond, dansend voor onder andere Major Lazer, Sean Paul, Ward 21, Skyve en Dj Rakka.
Naast het dansen is hij ook bezig met performance en video. Zo heeft hij performances gebracht in het SMAK, Campo, het Paviljoen (Gent), Moment Festival (Brussel), Zinnema (Brussel), Netwerk (Aalst) en Copyright is a Myth (Bree). 

© 2024 Danshuis De Ingang