Zumba is een fitnessprogramma dat gebruik maakt van de Latijns-Amerikaanse dansen, zoals Salsa, Merengue, Samba en Cumbia. De naam komt uit het Colombiaans-Spaans, waar het zoveel betekent als snel bewegen en lol hebben. Zumba instructeurs moeten een diploma halen om les te mogen geven. Deze op dans geïnspireerde en op muziek uitgevoerde fitness oefeningen zijn toegankelijk voor iedereen. Met Zumba merkt u niet dat u aan het sporten bent, het lijkt eerder een dansfeestje met vrolijke, swingende latinomuziek.

Zumba is dé ideale work-out voor allen die graag dansen!

De lessen starten met een stevige opbouw. Per les zie je minstens 4 verschillende stijlen (bv. Oriëntaals, Salsa, Cumbia, Reaggaton, Afrikaans …). Iedere nieuwe dans wordt even kort ontleed en per les komen er 1 of 2 nieuwe songs bij. Er wordt aandacht besteed aan het juist uitvoeren van de Zumba want je werkt beter aan je lichaam als de bewegingen correct zijn. We eindigen de work-out steeds met een cooldown waarbij we nog een bepaalde dansstijl aan bod laten komen om de techniek ervan te verfijnen.

Stefanie Bouckaert is een energieke, dynamische dame die tijdens de lessen uitstraalt hoeveel plezier ze zelf heeft aan Zumba en hoe graag ze dat deelt met haar leerlingen.

Op 11/3, 6/5 en 3/6 zal Ayar Castro de lessen geven. Hij zorgt voor een stevige latino work-out.

Benodigd materiaal:
Je danst met propere sportschoenen (geen buitenschoenen), die je ter plaatse aandoet. Verder draag je kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen.