Popcorn Swing is genoemd naar de 1e dancing waar de bijhorende muziek werd gespeeld: The Popcorn die in 1969 werd geopend in Vresene in het Waasland. Een op en top Vlaamse dans dus! De muziek laat zich best omschrijven als een mengeling van doo wop, soul en rhythm & blues, een tikje highschool rock ‘n roll met een eigenzinnig midtempo of trager ritme. Het is een soort trage disco met grote, ronde bewegingen en een lichte bounce. Maar om te weten wat het is moet je ‘t vooral komen proberen! Trek je swingschoenen aan en oefen alvast ‘Sluit naar voor en sluit naar achter’!

Nele en Jan willen vooral het plezier van het dansen doorgeven in hun lessen en oefenavonden.

Workshop voor beginners: We hebben 2 lessen van 2 uur de tijd om de basis te leren. De volgende keer dat jullie dat favoriete nummer horen, staan jullie op de dansvloer! 

Schrijf je liefst in met een danspartner. Heb je geen danspartner? Meld je op onze facebookgroep. ‘Danspartner Koppeldans, Disco & West Coast Swing gezocht Danshuis De Ingang’.

Benodigd materiaal: Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng schoenen met propere zolen mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.