Movement Culture is een gegeneraliseerde benadering van bewegen gericht op onderzoek en ontwikkeling van
verschillende beweegperspectieven. Dit proces,
geïnspireerd door de Ido Portal methode brengt
elementen zoals mobiliteit, spel, kracht, improvisatie, ritmiek, partnerwerk, stilte, coördinatie, evenwicht en nog veel meer samen om tot nieuwe inzichten te komen. Thomas brengt dit op een speelse manier, deze workshopreeks is een echte aanrader!
In deze minireeks laat Thomas je kennismaken met deze methode. Op een dansante, speelse manier en bekijken hoe dans zich verhoudt tot andere disciplines zoals vechtsporten, gymnastiek, fitness, circus, parcours, yoga… 
Zijn persoonlijk doel is om de kracht van beweging met de wereld te delen om zo mogelijkheden te ontdekken waar beweging een rol kan spelen binnen de samenleving.
Thomas Jesiek kwam in 2018 via MODEST Gent in aanraking met het werk van Ido Portal en de vele inzichten die deze ‘Movement Culture’ creëert.
Ondersteund door een bachelor in Sport & Bewegen, een master Imagineering en zijn huidige opleiding Human Movement Sciences aan de Universiteit van Maastricht wil hij mensen via de samenhang van theorie en praktijk op weg helpen hun eigen (beweeg)doelen te bereiken.
Buiten zijn zelfstandig werk gebruikt hij deze methode binnen een therapeutische setting als praktijkondersteuner kiné bij het Wijkgezondheidscentrum Nieuw-Gent. 
Meer info: Outsidemotion.com
Praktische info
Kledij waar je makkelijk in kan bewegen. Oefenen op blote voeten wordt aangeraden, indien niet mogelijk breng lichte schoenen met een flexibele zool mee. Notitieboekje is optioneel.