Jazzdance is van oorsprong een Amerikaanse dansstijl uit het begin van de 20ste eeuw, toen de Afrikaanse muziektraditie en de Westerse danstraditie er elkaar ontmoetten. In de jaren dertig en veertig mengde de jazzdance zich verder met invloeden uit de moderne dans en het ballet en ontwikkelde het tevens zijn eigen specifieke basistechnieken en danspassen. De bewegingen uit het klassiek en modern ballet worden moderner geïnterpreteerd.

Modern Jazzdance is dus een vrijere vorm van dansen en een mengeling van uiteenlopende dansstijlen. Soms dynamisch en snel, maar soms ook ingetogen en vloeiend. In de lessenreeks wordt veel aandacht geschonken aan techniek. Maar door deze te combineren met hedendaagse danstechnieken, jazzmuziek en choreografie wordt vooral het plezier van de jazzdans door Gwen benadrukt.

Beschikbare niveaus:
– Beginner: zie Jazzdance met Michel
– Met basiservaring: zie Jazzdance met Michel
– Halfgevorderden: Basiskennis modern-jazz is vereist. De les is voor mensen die hun technisch en artistiek niveau willen verbeteren. De les bestaat uit een opwarming, verplaatsingen en choreografie. + zie ook Jazzdance met Michel
– Gevorderden: les voor gevorderde dansers. Dansers die al jaren ervaring hebben in moderne, jazz of hedendaagse dansstijl. Combinaties zijn sneller en ingewikkelder en de les gaat in een vlot tempo. De les bestaat uit een opwarming, verplaatsingen en choreografie.

Benodigd materiaal: We dansen op blote voeten.