Modern Jazz combineert de kracht, flexibiliteit en technische finesse van ballet met de vrije improvisatie en individualiteit die kenmerkend is voor jazz. Het is een stijl die voortdurend evolueert en invloeden uit andere dansstijlen omarmt, waardoor het eigentijdse ervaring biedt.

In de lessenreeks schenkt Gwen veel aandacht aan het aanleren van techniek, maar ook aan dansplezier.  Door de combinatie van hedendaagse danstechnieken, mooie jazzmuziek en een artistieke choreografie zorgt Gwen voor boeiende lessen.

Gwen is ook oprichtster en choreografe van Compagnie J, een Modern Jazz compagnie van Danshuis De Ingang. Ze willen podiumervaring geven aan een geselecteerde groep gevorderde dansers. Interesse om deel uit te maken van deze compagnie, stuur een mailtje naar dans@de-ingang.be

Beschikbare niveaus:

  • Halfgevorderden: Basiskennis modern-jazz is vereist. De les is voor mensen die hun technisch en artistiek niveau willen verbeteren. De les bestaat uit een opwarming, verplaatsingen en choreografie.
  • Gevorderden: les voor gevorderde dansers. Dansers die al jaren ervaring hebben in moderne, jazz of hedendaagse dansstijl. Combinaties zijn sneller en ingewikkelder en de les gaat in een vlot tempo. De les bestaat uit een opwarming, verplaatsingen en choreografie.

Benodigd materiaal: Je danst op blote voeten of op softshoes. Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen.

Zie ook Jazz Michel van beginners tot met basis , Modern Jazz Jonas open level of Moderne dans Kelly open level.