Ben je klaar om jezelf onder te dompelen in de wereld van Kizomba? Doe mee met onze minireeks en ervaar de pure essentie van deze prachtige dans in zijn klassieke stijl. 

Kizomba is een sensuele dans, ontwikkeld rond 1989-1990 in Angola.  De muziek van Kizomba is geworteld in Semba, de voorloper van Samba. Het heeft een vleugje van Zouk, maar is soms wat pittiger en sneller. De klanken zijn vloeiend romantisch met een sterke invloed van Afrikaanse ritmes. Door de toegevoegde elektronische percussie krijgt Kizomba een traag en sensueel ritme.

De dansstijl heeft veel invloeden overgenomen van de Argentijnse tango, evenals merengue, lambada, zouk (Antillen) en coladeira (Kaapverdië).  De danspartners staan dicht tegen elkaar met een kader die zorgt dat de volgers goed kunnen aanvoelen wat van hen wordt verwacht. Met licht gebogen en flexibele knieën zorgt jij dat jouw heupen op een natuurlijke manier bewegen en jouw sensualiteit vertoont. 

Wat kun je verwachten?

  • Authentieke Kizomba: Leer de originele bewegingen en technieken die Kizomba zo uniek maken.
  • Verbeter je Partnerwerk: Kizomba draait om connectie en harmonie tussen partners. Leer hoe je deze verbinding kunt versterken en moeiteloos kunt leiden of volgen op de dansvloer.
  • Gezellige Sfeer

Geboren en getogen in Kameroen, maakte muziek en dans een groot deel van het leven  van Zéphirine uit. Toen ze hier in contact kwam met Kizomba was ze al snel verliefd op deze stijl. De muziek bracht haar terug naar haar jeugd en gaf haar een gevoel van een vrolijk feest dat je hart spontaan verzacht.

Praktisch:

  • Niveau: beginner, geen ervaring nodig
  • Benodigd materiaal: Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng  dansschoenen (geen buitenschoenen) met propere zolen mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.
  • Danspartner: Schrijf je liefst in met een danspartner. Heb je geen danspartner? Meld je op onze facebookgroep. ‘Danspartner gezocht Salsa Danshuis De Ingang’.