Gewoon koppeldansen? Niet de meest catchy naam, maar de vlag dekt de lading! Je leert er dansen met z’n tweeën en het is vooral ook makkelijk toe te passen in je eigen uitgaansleven. De pingpongfuif, een trouwerij of gewoon in je stamkroeg? Een oldie door de boxen, of een hedendaagse hit… Comfortabel bewegen op de muziek, een goeie technische basis voor leiden en volgen, en ruimte voor vrijheid en creativiteit tijdens de dans.

Bluesin’ and Slow? Denk aan een ‘slowke’, maar dan eentje waar we ver buiten de lijntjes van het gekende ‘waggelen’ gaan. Dit zowel op oude en nieuwe muziek, van een wat sneller tempo tot héél traag. Van fragiele communicatie met twee, tot uitbundig ‘schuren’!

Je hoeft geen specifieke ervaring te hebben om deel te nemen aan de workshop. Zoals elke dans, wordt gestart met comfortabel bewegen op de gebruikte muziek. Daarna volgen figuren, steeds met variaties en ruimte voor eigen inbreng . We eindigen met enkele ‘speciallekes’ om de dans verder kleur te geven. Alles wordt zo aangeleerd dat je het eenvoudig kan leiden en volgen.

Van jongs af aan is Shana niet van de dansvloer af te slaan. Dimi kreeg de danskriebel op latere leeftijd flink te pakken. Ze deden  heel wat ervaring op in de diverse koppeldansgenres, maar ze haalden hun mosterd vooral bij de Swing, Lindy Hop en Blues, van waaruit ze een vernieuwende kijk op dans halen om die te mixen met het aloude fuif- of trouwdansen.

In elke workshop of les besteden ze veel aandacht aan een comfortabele vorm van leiden en volgen. Van een verstaanbare techniek, over verschillende bewegingen en variaties, tot ruimte voor persoonlijke creativiteit in je dans. Beiden hebben ze een hoop energie dus de combinatie zal stomen!

Schrijf je liefst in met een danspartner. Heb je geen danspartner? Meld je op onze facebookgroep. ‘Danspartner Koppeldans gezocht Danshuis De Ingang‘.