Flamencompleto is een andere manier om flamenco te benaderen. Drie dagen lang verdiepen we ons in een specifieke stijl vanuit verschillende perspectieven: zang, gitaarspel en dans. Als gitarist of danser bieden we je in deze cursus de mogelijkheid om een concrete flamencostijl vanuit een globaal perspectief te leren: niet alleen begeleiden of dansen, maar ook leren zingen.  Je krijgt aparte gitaar- en danslessen over hetzelfde onderwerp, de zangles is een gezamenlijke les, en tenslotte hebben we elke dag een ontmoetingsmoment, waar je kunt oefenen wat je hebt geleerd, altijd bijgestaan door je docenten.

Wil of kun je slechts één van de disciplines (zang, dans, gitaar)? Neem dan contact met ons op: het doel van de cursus is om de disciplines te combineren, maar we vinden zeker een oplossing voor jouw wensen!

Info over de stijl die behandeld wordt, volgt nog!

 

Alexander, Alfonso  en Irene zijn, naast gerenommeerde artiesten, onderdeel van het docententeam van de afdeling flamencogitaar van Codarts Rotterdam, waar de interactie tussen zang, gitaar en dans een specialiteit is.

Wil of kun je slechts één van de disciplines (zang, dans, gitaar)? Neem dan contact met ons op: het doel van de cursus is om de disciplines te combineren, maar we vinden zeker een oplossing voor jouw wensen!

schema vrijdag
17u30 – 18u30 zang
18u45 – 19u45  dans
18u45 – 19u45 gitaar
20u00 – 21u00 iedereen samen
schema  zaterdag en zondag
13u – 14u30 zang
14u45 -16u15 dans
14u45 -16u15 gitaar
16u30 – 17u30 iedereen samen

De Sevilliaanse Irene Alvarez heeft meer dan 15 jaar ervaring als docente. ze begint op haar 9 jaar haar opleiding “klassieke Spaanse dans” bij Matilde Coral aan het “Real Conservatorio de Musica y Danza” te Sevilla. In 1993 behaalde ze haar diploma en sindsdien heeft ze haar dansopleiding verfijnd bij verschillende dansgrootheden en begon ze les te geven. Ze is enthousiaste en zeer gewaardeerde dansdocent bij Danshuis De Ingang (zie de website bij over ons/docenten voor haar uitgebreide bio)

Flamencogitarist Alexander Gavilán Preuss verbindt een orthodoxe techniek met zijn eigen moderne composities. Zijn spel is intens en virtuoos. Hij studeerde flamencogitaar bij Codarts Rotterdam bij Paco Peña en in Sevilla bij Niño de Pura en M.A. Cortés. Sinds 1994 is Alexander met verschillende ensembles op talrijke Europese podia te gast.  In 2007 produceerde hij het programma „PASTORA“ (met Ana Gomez, zang en Raul Cantizano, gitaar), en homage aan de zangeres Niña de los Peines (Zuiderpershuis Antwerpen) en in 2008 „12 Tiempos de Amor“ (met danser Federico Ordoñez) voor Odegand. Sinds 2006 combineert hij zijn concerten met een aanstelling als docent.
 
Alfonso Mogaburo Cid, een gepassioneerde flamencozanger afkomstig uit Spanje, belichaamt de diepgewortelde tradities en expressieve kracht van de flamenco. Zijn vocale kunsten weerspiegelen niet alleen zijn technische vaardigheid, maar ook zijn emotionele diepgang en artistieke bevlogenheid. Met zijn krachtige stem en meeslepende interpretaties weet Cid het hart van zijn publiek te raken, terwijl hij de rijke culturele erfenis van de flamenco levend houdt en vernieuwt.