Deze minireeks is een onderdeel van de cursus Metronoom en Techniek, die in 3 verschillende thema’s zijn onderverdeeld. Je kan dus ofwel inschrijven voor het geheel, ofwel apart inschrijven voor de onderdelen.

Metronoom en techniek: open level, maar min. basiservaring flamenco:

De focus ligt op techniek: de coördinatie van armen- en voetenwerk, maar ook een zoeken naar degelijkheid, soniquete en snelheid in de passen – samen met een mooie, ontspannen houding. 

1. Voetenwerk – 17-24 sept, 1-8 okt

We oefenen afzonderlijk de kracht en de klank van de voeten, waarbij we in het eerste deel van de les werken aan klank en compositie (prachtige puzzelcombinaties), en aan kracht en conditie in het tweede.
 

2.  Lichaamstechniek en inspiratie 15-22 okt, 5-12 nov

We oefenen de mogelijkheden van het gebruiken van de lichaamstaal om inspiratie op te doen via flamencomuziek, of het interpreteren van andere muziek via de flamenco lichaamstechniek.
 

3.  Waaiertechniek 3-10-17 dec, 7 jan

We doorlopen verschillende combinaties waarbij we de techniek van de waaier en de verschillende mogelijkheden leren bij een concreet muziekstuk. Het doel van de minireeks is om de waaier in zijn volle omvang te gebruiken en te leren hoe de waaier kan bijdragen aan de verschillende expressies van de flamenco dans.
 

De Sevilliaanse Irene Alvarez heeft meer dan 15 jaar ervaring als docente. Ze heeft haar eigen, onmiskenbare stijl ontwikkeld.  Ze leert je in deze workshops enkele geheimen van haar hoogstaande Flamencotechniek! De lessen worden regelmatig begeleid door een gitarist.