Discoswing is de makkelijkste swingvorm en de meest bruikbare op feestjes en in discotheken. Zin om eens uit de bol te gaan? Swing dansen we op muziek van de jaren ’70 (zoals muziek van Gloria Gaynor en Barry White) maar er kan ook op hedendaagse muziek geswingd worden. Plezier voor twee verzekerd! Nele en Jan willen vooral het plezier van het dansen doorgeven in hun lessen en oefenavonden.

Niveaus: 

  • Beginner: We hebben 10 lessen de tijd om van de basis naar heuse figuren te gaan, zodat je leert improviseren op de muziek met de bagage die je zal hebben. De volgende keer dat jullie dat favoriete nummer horen, staan jullie op de dansvloer! (Zie ook Discoswing met Saskia en Heiko op donderdag of vrijdag).
  • Gevorderd:  1 lessenreeks achter de rug. We gaan ons verder verdiepen in de Discoswing, we verfijnen onze techniek.

Benodigd materiaal: 
Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng schoenen met propere zolen mee om aan te trekken voor je de danszaal ingaat.

Danspartner: 
Schrijf je liefst in met een danspartner. Heb je geen danspartner? Meld je op onze facebookgroep. ‘Danspartner Koppeldans, Disco & West Coast Swing gezocht Danshuis De Ingang’.

Kom je dans oefenen tijdens de oefenavonden Swing 20u30-23u30, 5 euro pp

Graag een proefles? Dat kan tijdens 

1) Dansen in het Park (23-15/8), Azaleapark, Sint-Amandsberg

2) opendeurdag Danshuis De Ingang (9/9)

Alternatief voor volzette cursussen Discoswing: check de workshops en minireeksen!