In de workshop ‘Dance On Film’ ontdekken we verschillende manieren om beweging op film vast te leggen. De workshop is in twee delen opgedeeld: een praktisch gedeelte waarbij deelnemers onder begeleiding hun eigen bewegingsmateriaal ontwikkelen, en een theoretisch gedeelte waarin we aan de hand van voorbeelden en basistechnieken in camerawerk, montage en digitale nabewerking deelnemers wegwijs maken in het vastleggen van dans en creëren van hun eigen videowerk.

We verwachten dat deelnemers minstens een halfgevorderd dansniveau hebben en openstaan voor improvisatie en het werken met eigen bewegingsmateriaal. Dansers met diverse achtergronden zijn van harte welkom, aangezien deze workshop geen specifieke dansstijl vereist.

Tijdens het theoretische gedeelte leren deelnemers technieken die van toepassing zijn op het werken met digitale camera’s, computers en smartphones. Het is niet nodig om een camera of computer mee te nemen als je een smartphone hebt, maar dat mag natuurlijk altijd.

Na afloop van de workshop heeft elke deelnemer een eigen korte dansvideo gemaakt!

Marijn en Dave:

David Kalema is een leergierige creatieveling die door VICE (Noisey) werd erkend als één van de meest inspirerende Hip Hop producers van België. 
In zijn muziek brengt Dave een unieke mix van beats die even grensverleggend als aanstekelijk zijn. Maar Dave is meer dan alleen muziek. 
Hij werkt ook als videograaf, waarbij hij zijn artistieke visie naar een visueel platform brengt. 
Hierin vertaalt hij zijn muzikale ritme naar dynamische beelden, die verhalen vertellen en emoties oproepen.


Marijn Celea is danser, performer, choreograaf en enthousiaste lesgever Ragga Fusion in Danshuis de Ingang. Hij studeerde Multimediale Vormgeving met hoofdatelier Performance aan het KASK in Gent.
Hij begon met dansen op heel jonge leeftijd en heeft zich ondertussen verdiept in verschillende stijlen: Ragga Fusion, Afro, Hip Hop, experimentele dans en bewegingsimprovisatie.
Zijn artistieke ervaring tracht hij door te trekken in zijn lessen door de leerlingen op een hedendaagse manier met het lichaam en het bewustzijn daarvan te laten omgaan.
Marijn geeft momenteel danslessen in 6 dansscholen in België, maar ook workshops in binnen- en buitenland en hij is regelmatig te zien op één van de vele festivalpodia van het land.