Kleuters dansen en bewegen graag. Zet muziek op en elke kleuter begint te dansen op zijn eigen expressieve manier.

Wat doen we in de les creatieve dans? We lezen een prentenboek en dansen de verschillende figuren uit het verhaal.  Of we reizen naar het circus en worden clowns, slangen en leeuwentemmers. Vanuit improvisatie komen we tot korte bewegingsstukjes  op een lied, een versje of muziek. Verder is er plaats voor oude en nieuwe kinderdansen waarbij de kinderen kleine bewegingszinnen aanleren. We doen ook verschillende dansspelletjes. Zo duiken we via onder andere tikspelen en inlevingsspelen in nog meer bewegingsmateriaal.

Anneleen begeleidt de kinderen op een zachte en geduldige manier. Ze vertrekt in haar lessen steeds vanuit de beleving van de kinderen.

Beschikbare niveaus: Terwijl in de eerste kleuterklas het lied of de muziek heel sterk aangeeft wie of wat we  dansen, komt er vanaf de 3e kleuterklas meer ruimte voor vrijere opdrachten die een combinatie zijn van leren van en met elkaar en eigen bewegingsmateriaal.

Waarom kiezen voor creatieve dans?

° Je ontdekt de bewegingsmogelijkheden van je lichaam
° Je fantasie wordt geprikkeld
° Je leert expressief en creatief bewegen
° Je leert alleen dansen en in relatie met elkaar
° Je leert over bewegen in de ruimte en in de tijd

Benodigd materiaal: Dans op blote voeten of met dansschoentjes, niet op kousen of buitenschoenen. Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen.