Klassiek ballet is en blijft de ideale basis voor alle andere dansstijlen. Er wordt heel bewust gewerkt aan een juiste houding, lichaamscontrole, coördinatie, elegantie, muzikaliteit en techniek. In deze verfijnde dansvorm leert men op een correcte manier welbepaalde bewegingen uit te voeren. Naast het werken aan de lichaamshouding en het sterk en soepel maken van de spieren, wordt aandacht besteed aan het elegant en dansant maken van de bewegingen. Ballet is essentieel voor iedereen die verder wil in de dans: de amateurdanser, de (semi)professionele danser of de dansdocent.
Deze cursus is gericht naar jongeren met een goede basis in het Ballet die hun kennis verder willen ontwikkelen en verdiepen. Om goed te kunnen evolueren volg je best meerdere keren per week les.
Op donderdag wordt er gewerkt op pointes/spitzen en is er extra aandacht voor de sprongtechniek bij de jongens.  Ook in de andere lessen wordt er soms op pointes gewerkt. Nicole bepaalt wanneer een leerling hiervoor klaar is. 
Benodigd materiaal: Draag softshoes en maillot. Nicole bepaalt de kleur van de maillot. Draag geen sieraden en lange haren best samengebonden. De jongens dragen een aanspannende T-shirt, een aanspannend broek of legging zodat de contouren van het lichaam duidelijk te zien zijn en zwarte balletschoentjes (soft). Voor de les Ballet 12-18 jaar op donderdag heb je pointes nodig.