Klassiek ballet is de ideale basis voor alle andere dansstijlen. Ballet is essentieel voor iedereen die zich later verder wil ontplooien in de danswereld als professioneel dansers of als docent. Maar ook de amateurdansertjes hebben veel baat bij de balletklas want bij klassiek ballet draait alles om elegantie, lichaamsbeheersing, kracht, lenigheid en “placement”.

In de lessenreeks wordt door middel van grondoefeningen, oefeningen aan de barre, passencombinaties en improvisatie opdrachten gewerkt aan een danstechnische basis. De lessen zijn zorgvuldig opgebouwd en aangepast aan de motorische vaardigheden en belevingswereld van het kind.
Vanaf het 1e leerjaar is het aangewezen 2 lessen per week te volgen, maar geen verplichting.

Waarom voor Ballet kiezen?
o Je wordt er lenig van
o Je oefent vaak je evenwicht
o Je krijgt een goede lichaamshouding
o Je maakt kennis met klassieke muziek
o Je leert dat je met discipline heel wat kan bereiken
o Je leert een basis techniek die je overal kan toepassen

Juf Hüsniye zal de lessen geven tot aan de kerstvakantie. Na de kerstvakantie neemt juf Nicole de lessen van haar over.

Liever les op een andere dag? Zie ook Ballet met Nicole op woensdag, vrijdag of zaterdag.

Benodigd materiaal: Voor deze lessen dragen meisjes van het 1e leerjaar een zachtroze maillot zonder franjes zodat de contouren van het lichaam duidelijk te zien zijn, een roos rokje (géén tutu) en balletschoentjes (soft). Vanaf het 2e leerjaar bespreek je best even met de juf welke kleur nodig is. Collants mogen maar zijn geen must. Geen sieraden tijdens de les en lange haren samengebonden. De jongens dragen een aanspannende witte T-shirt, een zwart aanspannend broekje of legging zodat de contouren van het lichaam duidelijk te zien zijn en zwarte balletschoentjes (soft).